Szombathelyi Haladás


A sereghajtó érkezik


2021.05.01. 22:10
PA

A Merkantil Bank Liga NB II. 36. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Debreceni EAC együttesét fogadja.

A mieink két vereség után fogadják a sereghajtó debrecenieket. A Haladás az elmúlt hétvégén hazai pályán 1-0-ra kikapott a Csákvártól, majd szerdán ugyanilyen arányban maradt alul Szentlőrincen. Nincsenek tehát jó passzban a vasiak, az utóbbi időben elsősorban a támadójáték hagy kívánnivalót maga után.

Vasárnap az a Debreceni EAC látogat a Rohonci útra, amelyik már kiesett az NB II.-ből, ennek ellenére a szerdai fordulóban 3-0-ra legyőzte a Kaposvárt. A korábbi kiváló futballista, Sándor Tamás együttese a DVSC fiataljaira épül, de a fekete-fehéreknél futballozik a korábbi Loki-csatár, Ibrahima Sidibe és például az FTC-ben szereplő Sigér Dávid testvére, Ákos is. Ősszel a Haladás 1-0-ra nyert Debrecenben. A szombathelyiek jelenleg 50 ponttal a tizedik helyen állnak.

                                                      Kállai Kevin tekintete a labdán

– Amióta Szombathelyen dolgozom, talán egyszer fordult elő, hogy egymás után két vereséget szenvedtünk – mondta Mátyus János, a Haladás vezetőedzője. – Sajnos most ismét átéltük ezt az érzést. Esetünkben egyik ellenfelünk ellen sem beszélhetünk kötelező győzelemről, de vasárnap olyan mérkőzés következik, amelyen nincs apel­láta: mindenképpen nyerni kell. Ősszel szoros meccsen győztünk, most sem számítok könnyű találkozóra. Fontos lesz, hogy hátul és elöl is határozottak legyünk, és minél több helyzetet alakítsunk ki, ezeket pedig lőjük is be. Habár a meccseken szinte mindig mi dominálunk, de ha nem nyerünk, ez semmit sem számít – legfontosabb tehát, hogy behúzzuk a három pontot. Devecseri Szilárd és Tóth Dávid sérült, Bosnjak Predrag sérülten játszott Szentlőrincen, Schimmer Szabolcs szintén nem volt teljesen egészséges – csapatkapitányunk játékát nem is kockáztattuk meg. Mocsi Attila pedig törött orral játszott. Hétről hétre félig sérülten, összedrótozva futballoznak játékosaink – de most nincs kifogás, nyerni kell. Korábban is hangsúlyoztam már: nagyon fontos, hogy a szurkolóink visszatérjenek a lelátókra - örülök, hogy vasárnap már velünk lehetnek. Ez óriási dolog, a játékosok már régóta várnak arra, hogy drukkereink előtt futballozhassanak. Biztos vagyok abban, hogy ha a szezonban nézők előtt játszhattunk volna, több pontunk lenne, mint ahogy hiszem, a DEAC elleni meccsen is sokat segítenek.

Mint arról korábban beszámoltunk, a stadion pénztárai vasárnap 13 órakor nyitnak. Részletes jegyinfók, belépési szabályok ITT.

További hírek

Megtekintés
Fotókon a Kazincbarcika elleni bajnoki

Sok-sok fotó a vasárnapi bajnoki mérkőzésről.
0 41 0 2024.05.06. 17:50
Megtekintés
Vezetőedzőnk értékelése

Aleksandar Jovic a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón elmondta: nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, innen pedig roppant nehéz volt visszajönni a meccsbe. Ezt követően is sok hibát követtünk el, a Kazincbarcika pedig kihasználta helyzeteit
1 0 0 2024.05.06. 10:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink