Szombathelyi Haladás


Folytassa, Haladás!


2017.12.01. 14:00
Pum András

Az OTP Bank Liga 18., idei utolsó előtti fordulójában szombaton 15.30-as kezdéssel a Haladás a Puskás Akadémia FC vendége lesz.

Habár két körrel ezelőtt, a 16. fordulóban a Diósgyőrt 1-0-ra legyőzte a Puskás Akadémia, azt megelőzően hat fordulón keresztül nem sikerült begyűjtenie a három pontot. Pintér Attila legénysége – amelynek tagja a volt szombathelyi Hegedűs János és a jelenleg sérült Radó András is – 20 ponttal a kilencedik helyen tanyázik, hat egységgel a 11. Haladás előtt. A vasiak egy hete a stadionavatón bravúros, 2-1-es győzelmet arattak a Ferencváros ellen. Egy esetleges újabb sikerrel nagy lépést tehetnének afelé, hogy a téli alapozást ne kiesőhelyen kezdjék. A két csapat legutóbbi meccse emlékezetsre sikeredett: a Puskás Akadémia 5-1-re nyert Sopronban, ezt követően a klub közös megegyezéssel szerződést bontott Mészöly Géza vezetőedzővel. 

– Nagyon fontos mérkőzést vívunk, a két csapat közel van egymáshoz a tabellán, igazi, amolyan hatpontos találkozó vár ránk – vélekedett Michal Hipp, a Haladás vezetőedzője. – A Puskás Akadémia elleni soproni találkozó az elsők között volt, amit videón megnéztem. Több labdarúgóm, aki akkor játszott, most is a keret, a kezdőcsapat tagja.  Nagyon jó csapat a Puskás Akadémia, látszik az együttesen Pintér Attila kézlenyomata a felcsúti gárdán látszik, szervezett, jó csapat, amely tudja mit akar játszani.  Ennek tükrében furcsa, hogy csak ennyi pontja van, ennél többre képes. Jó, de nagyon nehéz mérkőzést várok. Mi egységesek vagyunk,  jól felkészültünk ellenfelünk játékából, de ennek nem szavakban, hanem tettekben, a pályán kell megnyilvánulnia. Polgár Kristóf csonthártyagyulladással bajlódik, és sérült Tóth Máté, Tóth Benjamin is.

Várható összeállítás: Király - Schimmer, Wils, Németh Milán, Bosnjak - Jagodics - Mészáros, Rácz, Németh Márió, Halmosi - Ramos.

– Jelenlegi helyzetünkben nem nézhetjük, hogy ki az aktuális ellenfél, s hogy Szombathelyen vagy idegenben játszunk, mindenki ellen nyerni akarunk – mondta a vasiak 29 éves védője, Németh Milán. –  A Fradi elleni diadal, s az, hogy a korábbi eredménytelenség ellenére rengetegen buzdítottak minket, valamennyiünket doppingolt. Az öltözői hangulaton is sokat dobott a győzelem. Ami a saját teljesítményemet illeti, igyekszem maximálisan végrehajtani, amit a mester kér tőlem. Hátul stabilakká váltunk, Michal Hipp nem szereti, ha cifrázzuk hátul a dolgokat, ha cselezgetünk, mindig a biztos megoldást várja el tőlünk. A felcsútiak nyáron rengeteg játékost igazoltak, időre volt szükségük, mire összeálltak. Egyénileg remek futballisták alkotják a keretüket. Nehéz meccsre számítok, de mint említettem, nyerni megyünk. 

                      Németh Milán az FTC után a Puskás Akadémia ellen is győzni akar. Fotó: Németh Szabolcs

A mérkőzést Vad II. István vezeti, partjezők Berettyán Péter, Horváth Zoltán. Alapvonali asszisztensek Németh Ádám, Gaál Gyöngyi. A negyedik játékvezető: Bornemissza Róbert.

A szombathelyiek a péntek délutáni edzés után buszra szállnak, az éjszakát Telkiben töltik. 

 

További hírek

Megtekintés
Összeállt a Haladás szezonzáró stábja

A Klub Vezetősége azonnal megtette a szükséges lépéseket, hogy a Vasas elleni mérkőzésre megfelelően tudjon készülni a csapat.
0 0 0 2024.05.07. 15:05
Megtekintés
Jovic lemondott

A Szombathelyi Haladás NB II-es férfi labdarúgócsapatának vezetőedzője Aleksandar Jovic 2024. május 6-án, azonnali hatállyal benyújtotta lemondását, melyet a Klub Vezetősége elfogadott.
0 0 0 2024.05.07. 10:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink