Szombathelyi Haladás


Kupabúcsú


2017.10.24. 16:30
Pum András

Büntetőkkel kikapott NB III-as ellenfelétől szemben a labdarúgó Magyar Kupa 32 közé jutásért vívott találkozón a Haladás.

Termálfürdő FC Tiszaújváros–Szombathelyi Swietelsky-Haladás 1-1 (1-0, 1-1, 1-1). – Tizenegyesekkel: 3-1. – Tiszaújváros, 400 néző, labdarúgó Magyar Kupa-mérkőzés a 32 közé jutásért, vezette: Veizer. 

Haladás: Gyurján – Schimmer, Jagodics, Bolla, Jánvári – Tóth D., Kovács L. (Kovalovszki, 75.) – Németh Márió, Martínez (Petró, 55.), Tóth Marcell – Pinte (Funsho, 61.). Edző: Pacsi Bálint. 

Az orkánerejű szélben - amely az első félidőben a hazaiakat támogatja - mindkét csapat megnyomta az első negyedórát. A 7. percben egy 22 méteres hazai lövés a bal kapufáról pattant ki. Három perc múlva Martínez szöktette Tóth Marcellt a jobb szélen, aki jó helyzetből a kapusba lőtt. Négy perc múlva Martínez kapott labdát a jobb szélen, majd 14 méterről a hosszú, jobb kapufát találta telibe. Majd egy hazai szögletet követően Balogh lövésébe vetődtek bele védőink. 
Egy perc elteltével Schimmer jobbról középre passzolt labdáját Kovács 15 méterről lőtte kapura, de a hazai kapus bravúrral hárított.
Ezt követően kiegyenlített játék folyik a pályán, a meccsre egyébként mintegy 400 szurkoló látogatott ki - közte 8 Hali-drukker. A 32. percben Németh Márió 26 méteres szabadrúgása ment el a kapu mellett. A 42. percben egy jobb oldali bedobás után Nagy Péter 22 méteres lövése elakadt a védőkben, Illés csapott le a labdára a tizenegyespontnál, egyet tolt rajta és a kapu közepébe helyezett (1-0). 
Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a szemközt fújó, viharos szél nem könnyíti meg a szombathelyiek dolgát.

Szünet után az 51. percben Németh Márió 30 méteres lövése kijött a hazai kapusról, a kipattanót Martínez a kapusba lőtte. Aztán Pap lépett ki a bal oldalon, majd a kifutó Gyurján felett a felső lécre emelt. Az 56. percben Kovács passzolt a jobb oldalon Némethez, aki kapura vezette a labdát, de hét méterről Hercegbe lőtt. A szombathelyiek irányították a játékot, ők domináltak.
A 73. percben Németh Márió jobbról középre adott, Petró öt méteres lövését hatalmas bravúrral védte Herceg.

A 77. percben Tóth Dávid jobb oldali beadásáról Funsho éppen lemaradt, két perc múlva ismét Tóth Dávid dobta be a labdát, ezúttal balról, de Petró kapu mellé lőtt. A 83. percben egy hazai kontra után Gyurján védett nagyot. A 84. percben Németh tűnt el gyanús körülmények között a tizenhatoson belül. A 86. percben Németh távoli lövését védte bravúrral Herceg. Aztán Funsho, majd Petró lövése tévesztett célt. Körbelőttük a kaput.
A 89. percben Németh passzolt a jobb oldalon Schimmerhez, aki 16 méterről a bal sarokba lőtt!!!!! (1-1). 
Hosszabbítás!

A hosszabbítás első negyedórája mindkét oldalon több helyzetet és kiegyenlített játékot hozott. A Haladás kapusa, Gyurján Márton két nagyot is védett, de a másik portásnak is akadt dolga. A hosszabbítás második félidejében Funsho egy helyzetből kétszer a kapust találta telibe, egyszer mellé lőtt. Majd egy beadást Kovalovszki egy méterről úgy fejelt a kapus fejébe, hogy utána a kapust ápolni kellett. Maradt az 1-1.

Következtek a büntetők. A hazaiaknál négy rúgóból három értékesítette a tizenegyest, míg a vasiaknál Petró talált be, Németh, Jagodics és Kovalovszki hibázott, így tizenegyesekkel az NB III-as Tiszaújváros 3-1-re nyert, és jutott a 32 közé.

Jók: Bolla, Tóth D.

Pacsi Bálint: - Tizenöt játékosom maradt otthon, ők a Diósgyőr elleni bajnokira készülnek, ezúttal az eddig kevesebb játszó futballisták kaptak lehetőséget. Valódi kupahangulatú találkozón számtalan ziccert hagytunk ki, a végén már egy méterről sem sikerült betalálnunk. Tizenegyesekkel az ellenfél bizonyult jobbnak, gratulálok a Tiszaújvárosnak.

További hírek

Megtekintés
Kimaradtak a helyzetek

A női labdarúgó NB I. 13. fordulójában a Haladás Viktória gólnélküli döntetlent játszott a sereghajtó Budaörssel.
1 38 0 2024.03.02. 19:00
Megtekintés
A Budapest Honvédot fogadjuk

A labdarúgó NB II. 23. fordulójában vasárnap 17 órakor a Haladás Sportkomplexumban a Szombathelyi Haladás a Budapest Honvédot látja vendégül.
0 0 0 2024.03.01. 18:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink