Szombathelyi Haladás


A Puskás Akadémia az ellenfél


2017.08.25. 13:00
Pum András

Az OTP Bank Liga 7. fordulójában szombaton 18 órakor a Szombathelyi Swietelsky-Haladás a Puskás Akadémiát fogadja.

Alaposan bevásárolt a nyáron az NB II-ből feljutott a Puskás Akadémia, 12 játékost vettek a felcsútiak. Az első öt fordulóban viszont a vártnál gyengébben szerepeltek Pintér Attila tanítványai, két döntetlen mellett háromszor kikaptak. Igaz, sorsolásuk sem volt leányálom, a tavalyi első négy helyezettel – Honvéd, Videoton, FTC, Vasas – is összecsaptak. Legutóbb viszont 2-1-re legyőzték a Balmazújvárost.

A Haladás két győzelem mellett négyszer kikapott. Hazai pályán viszont jól szerepel, három meccséből kettőt – Debrecen 1-0, Balmazújváros 3-1 – megnyert. Viszont a zöld-fehérek szerezték eddig a bajnokságban a legkevesebb gólt – mindössze négyet. A nyolcpontos vasiak hat, az utolsó felcsútiak öt pontot gyűjtöttek. 

– Jó játékosok alkotják a Puskás Akadémiát, amely azonban még nem állt össze teljesen – mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. – Ugyanakkor technikás játékosok alkotják ellenfelünket, a védelemben, a középpályán és a támadósorban is labdabiztos futballistákat találunk. Szakály, Molnár és Diallo pedig kimondottan gólveszélyes labdarúgó. Ami minket illet, a heti edzésmunkát nem érhette kifogás, az alap megvan. Ugyanakkor több átlagon felüli teljesítményre is szükség lesz ahhoz, hogy nyerni tudjunk. A támadójátékunkon feltétlenül javítanunk kell. Pinte Patrik és Stef Wils bokasérülése miatt nem játszhat, Lévay Gergely pedig bokatörése miatt nem védhet.  

Összeállítás: Király – Mészáros, Jagodics, Németh M., Bosnjak – Jancsó, Simon, Kovács L. – Williams, Ramos, Tóth M. 

Csere: Gyurján, Tóth D., Rácz, Petró, Grumics, Kiss B., Bamgboye.

Halmosi Péter – fiatalokra vonatkozó nyilatkozata miatt – korábban két hétre kikerült az első csapat keretéből. Az eltiltása csütörtökön lejárt. 
– Halmosi az U19-es csapattal készül, fontos, hogy labdás edzéseket is végezzen. ám azt most még nem tudom megmondani, mikor tér vissza az első keretbe – tudtuk meg Mészölytől. 

– A 12 csapatos NB I-ben bárki legyőzhet bárkit – szögezte le a zöld-fehérek több poszton is bevethető védője, Németh Milán. – Mi megvertük a Balmazújárost, kikaptunk a Diósgyőrtől, aztán utóbbi megverte a miskolciakat. Szóval kiszámíthatatlan. Ám nekem teljesen mindegy ki az ellenfél, minden meccsen nyerni akarok. Úgy érzem eddigi teljesítményemmel nem okoztam csalódást, nagy hibát nem vétettem, különben nem hagyna a kezdőben a mester. De minden meccsen még többet akarok nyújtani. Tisztában vagyok vele, hogy veszélyes támadói vannak ellenfelünknek, de nem egyénekből, hanem az egész csapatból készülünk. 

                                                     Egy emlékezetes mérkőzés 2015-ből

További hírek

Megtekintés
Soroksáron a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 21. fordulójában a Haladás Viktória szombaton 17 órakor a Soroksár SC vendége lesz.
0 0 0 2024.05.03. 20:40
Megtekintés
Borsodi vendégek

A Merkantil Bank labdarúgó NB II. 31. fordulójában vasárnap 17 órakor a 11. Szombathelyi Haladás a 9. Kolorcity-Kazincbarcika SC csapatát fogadja.
0 0 0 2024.05.03. 12:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink