Szombathelyi Haladás


Halmosi Péter kereten kívül


2017.08.11. 17:00
haladas.hu

Bizonytalan időre kikerült a Szombathelyi Swietelsky-Haladás keretéből Halmosi Péter. A 35-szörös válogatott futballista az edzéseket sem látogathatja.

A zöld-fehérek csapatkapitánya nyáron két évvel meghosszabbította lejáró szerződését. A 37 éves Halmosi Péter az idei bajnokságban azonban eddig epizódista volt, csak csereként kapott szerepet. Kispesten a 70., a Debrecen ellen a 79., a Diósgyőr ellen a 61., Pakson a 70. percben lépett pályára. Az elmúlt héten a sportnapilapban tett nyilatkozatában többek között azt hangsúlyozta, nehezen viseli a mellőzést, és az lenne jó, ha a Haliban csak azok a fiatalok játszanának, akik képzettebbek és többet tesznek hozzá a csapat sikeréhez, mint az öregek. Mint ismert, a szövetség a fiatalok szerepeltetését anyagilag is elismeri. Nos, Halmosi két hétre kikerült a Haladás keretéből és nem látogathatja az edzéseket sem. 

- Amikor nyáron két évvel meghosszabbítottuk Halmosi Péter szerződését, jeleztük neki, hogy a klub stratégiája szerint próbálunk minél több fiatalt beépíteni a csapatba – mondta Tóth Miklós, a Haladás ügyvezetője. – Élünk az MLSZ ajánlásával, betartjuk a fiatalszabályt, Kiss Bence és Tóth Máté rendre lehetőséget kapnak, így a klub jelentős bevételre tesz szert. De Peti posztján nem olyan játékosok játszottak, akik megfelelnek a fiatal szabálynak. A döntést, hogy Peti nem tagja a keretnek két hétig, együtt hoztuk meg a vezetőedzővel, Mészöly Gézával, aki nyugalmat szeretne a csapat körül. Peti tett olyan nyilatkozatot, amely indulatokat gerjesztett az öltözőben, s erre nincs szükség.

Megkerestük Halmosi Pétert is, a középpályás azonban nem kívánt nyilatkozni.

További hírek

Megtekintés
Nincs NB II-es licencünk

A Taggyűlés szerdán ülésezik.
0 0 0 2024.05.24. 12:40
Megtekintés
Újabb búcsúzó futballista

Katona István nem lép pályára a vasárnapi, gyirmóti mérkőzésen. Miként Bolla Gergő sem - védőnk kétmeccses eltiltást kapott.
0 0 0 2024.05.23. 19:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink