Szombathelyi Haladás


Játszd újra, Haladás!


2017.05.12. 15:00
Pum András

A labdarúgó NB I. 31. fordulójában szombaton 18 órai kezdettel a Szombathelyi Swietelsky-Haladás a dobogóra hajtó Vasas FC-t fogadja. Kétszer már legyőztük a piros-kékeket.

A jól sikerült ősz után szeszélyes tavaszt tudhat maga mögött a Vasas. Az angyalföldi együttes a legutóbb négy fordulóban előbb megverte az FTC-t és a Budapest Honvédot, majd meglepetésre kikapott a Diósgyőrtől és a Pakstól – Csertői Aurél gárdájától ráadásul odahaza, simán,  3-0-ra. Ez a kettősség jellemezte egész tavasszal a német Michael Oenning irányította együttest. A Haladás a felcsúti, Videoton elleni 2-0-s vereség után javítani akar. A reményt táplálhatja, hogy ősszel Sopronban 1-0-ra, míg tavasszal a fővárosban 3-2-re verte mai ellenfelét a zöld-fehér csapat. Emellett legutóbbi két hazaiját – Diósgyőr 2-0, Paks 2-0 – kapott gól nélkül, hat ponttal hozta le.  A vasiak ötödikek, a vendégek negyedikek, öt pont a különbség.

– Az angyalföldiek a dobogóért hajtanak, úgyhogy motivált, kemény ellenfélre számítok – szögezte le Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. – Legutóbbi hazai ellenfelünkhöz, a Pakshoz hasonlóan két vereséggel érkeznek, márpedig az atomvárosi csapatot sem volt egyszerű legyőznünk. Biztos vagyok bent, a  Vasas mindent megtesz, hogy javítson. Éppen ezért nagy taktikai küzdelmet  várok a mérkőzéstől. A középpályán Vidára és Bereczre, elöl pedig Gaálra különösen oda kell figyelnünk. Utóbbit ugye nagyon jól ismerjük, tudjuk, hogy életveszélyesek a szabadrúgásai. Hátul Korcsmár és Hangya ad stabilitást a védelemnek. Mellettünk szól, hogy Sopronra immáron hazai pályaként tekinthetünk, és, hogy az idei bajnokságban mindkétszer legyőztük a Vasast. Ennek ellenére biztos vagyok bent, hogy nagyon meg kell izzadnunk a remélt három pontért. Kétszer már borsot törtünk az angyalföldiek orra alá, erre készülünk most is. Rózsa Dániel, Jánvári Gábor, Németh Márió, Funsho Bamgboye, Hídvégi Sándor, Varga Kevin sérült. Egy hete Felcsúton David Williams kisebb combsérülést szenvedett, de remélem, ausztrál  támadónkra számíthatok. 
Összeállítás: Király – Jagodics, Wils, Devecseri – Polgár, Jancsó, Iszlai, Bosnjak – Mészáros, Williams, Halmosi.

Csere: Gyurján, Schimmer, Kovács, Tóth M., Rácz, Winkler.

                                Ősszel Iszlai Bence fejesgóljával 1-0-ra vertük a Vasast. Fotó: Németh Szabolcs

A mérkőzést Vad II. István vezeti, segítői Albert István, Medovarszki János, a negyedik játékvezető Kepe Arnold. Az alapvonali asszisztensek Andó-Szabó Sándor, Gyarmati II. Tibor.

                                                Az őszi és a tavaszi mérkőzésünk

További hírek

Megtekintés
A Szekszárdot fogadja a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 20. fordulójában szombaton 16 órakor a Haladás Sportkomplexumban a Haladás Viktória a Szekszárdi WFC-t fogadja.
0 0 0 2024.04.26. 20:10
Megtekintés
A Mecsekalján a Szombathelyi Haladás

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában vasárnap 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Pécsi MFC vendége lesz.
0 0 0 2024.04.26. 12:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink