Szombathelyi Haladás


Hétközi erőpróba: MTK-Haladás


2017.04.11. 19:00
Pum András

Az OTP Bank Liga 26. fordulójában, szerdán 18 órai kezdettel az MTK Budapest vendége lesz a Szombathelyi Swietelsky-Haladás.

Hektikusan szerepel tavasszal a Tamási Zsolt irányította MTK, három győzelem mellett négyszer kikapott, legutóbb odahaza, az Új Hidegkuti Nándor stadionban 2-0-ra verte a Mezőkövesdet. A kék-fehérek a második legkevesebb gólt (20) szerezték a mezőnyben, a találatok „majd” felét – nyolcat – Torghelle Sándor jegyezte. A rutinos támadó fejesével egyenlítettek ősszel Sopronban a fővárosiak a Haladás ellen. A Haladás két győzelem után hétvégén 1-0-ra kikapott a Honvédtól. A tizedik MTK 29, az ötödik vasiak 35 pontot gyűjtöttek. 

– Az MTK magabiztos, jó játékkal hozta a kötelező három pontot a Mezőkövesd ellen – szögezte le Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. – A fővárosiak két góljuk mellett sok helyzetet is elhibáztak, tehát csalóka, hogy a bajnokságban eddig kevés találatot szereztek – ziccereik ugyanis szinte valamennyi meccsen megvannak hozzá. Nem egy kapkodó csapat, nem ész nélkül rohan előre, szépen felépíti támadásait – ehhez megvannak a megfelelő játékosai. Kanta József, Vass Ádám, Jurij Kolomojec, Torghelle Sándor egyaránt veszélyes a kapu előtt, előbbiek a passzaikkal, utóbbiak pedig hatékonyan fejezik be akcióikat. Persze nekünk is van mire építenünk, a Honvéd ellen nagyon egységesen futballoztunk, az ott látott erényeket kell felvonultatnunk – más végeredménnyel. A védekezésünk rendben volt, helyzeteink is adódtak, de jobban kell sáfárkodnunk lehetőségeinkkel. Calvente, Tóth, Bamgboye, Jánvári, Rózsa, Németh sérült, Bosnjaknak öt sárga lapja van, ezért nem játszhat.

                Polgár Kristóf lendületes játékára nagy szükség lesz a Hungária körúton. Fotó: Németh Szabolcs

Összeállítás: Király – Polgár, Wils, Jagodics, Devecseri – Iszlai, Jancsó, Kovács – Mészáros, Williams, Rácz. 

Csere: Gyurján, Schimmer, Hídvégi, Overgoor, Kiss B., Kiss T., Winkler.

A mieink a délelőtti edzés és a közös ebédet követően délután útra keltek, az éjszakát a vecsési Airport Hotelben töltik.

A meccset Solymosi Péter vezeti, segítői Albert Balázs, Szalai István, az alapvonali játékvezetők Szabó Zsolt, Gaál Gyöngyi, a negyedik játékvezető Buzás Balázs.

További hírek

Megtekintés
Taggyűlést tartott a Szombathelyi Haladás Kft

Kedd délután megtartotta tulajdonosi taggyűlését a Szombathelyi Haladás Kft.
0 0 0 2024.07.09. 20:00
Megtekintés
Indulási jogokról döntött a Taggyűlés

A június 13-án tartott Taggyűlésen új ügyvezetőt ismét nem választottak, az értékek megóvása és a szombathelyi labdarúgás jövőjének biztosítása érdekében a Megye I.-es indulási jogot megkapta az Illés Akadémia, a női NBI-es jogot a Viktória FC.
0 0 0 2024.06.14. 09:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink