Szombathelyi Haladás


Hősies csatában nyert a Haladás Viktória


2024.05.11. 19:00
Pum András

A női labdarúgó NB I. utolsó, 22. fordulójában a Haladás Viktória 3-2-re verte a Diósgyőrt. A zöld-fehérek a hatodik helyen zárták a bajnokságot.

Haladás Viktória-Diósgyőri VTK 3-2 (0-0). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 150 néző, női NB I.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Alafi.

Haladás Viktória: Kollár – Csáki, Németh A., Pintér – Vladulescu, Urbán, Csizmadia (Hécz, 84.), Kovács V. - Szil (Kiss-Lantos, 46.), Kis (Németh M., 69.), Feketevízi (Nagy D., 56.). Edző: Markó Edina.

Diósgyőr: Ádám – Boros, Geréd, Mikó (Szolomájer, 87.), Mezőssy (Oláh, 46.) – Komlós, Sain, Nagy, Madarász – Smajic (Nagy P., 84.), Myhal. Edző: Bém Gábor.

A vasiaknál Marlo Sweatman, Nagypál Fatima, Kováts Anna, Varró Veronika és Novák Luca hiányzott sérülés miatt. A vendégek kezdtek jobban, mindkét szélen több veszélyes támadást is vezettek – ám az utolsó passzokat elrontották. A szombathelyiek nem igazán tudtak kibontakozni, akcióik elhaltak a diósgyőriek tizenhatosánál. A 31. percben szép hazai akció végén Szil tette vissza a labdát Kis Anitának, aki középről, 17 méterről alig lőtt a léc fölé. Hét perc múlva Myhal került helyzetbe a bal oldalon, majd egy csel után lőtt, de Kollár bravúrral védett. 

Szünet után a csereként beállt Kiss-Lantos került helyzetbe, de közeli lövésébe belevetődtek. A másik oldalon Nagy Lilla került helyzetbe, de 11 méterről leadott lövését védte Kollár. Az 58. percben egy előrevágott labdára Kollár, Csáki és a vendégek részéről Myhal startolt rá. A diósgyőriek támadója megelőzte az egymásra váró hazai játékosokat és 15 méterről a kapu közepébe lőtt (0-1). A 63. percben Németh Adél bal oldali szögletét a hosszún érkező Kovács Virág a hosszú, jobb sarokba fejelte (1-1). Négy perc múlva Pintér jobbról belőtt szögletét Kis alig fejelte a léc fölé. Egy kis időre paprikássá vált a hangulat – aztán lenyugodtak a kedélyek. A 73. percben egy bal oldali szöglet után egy közeli lövést Kollár lábbal még védett, a kipattanóra Madarász eszmélt a leggyorsabban és egy lépésről a jobb sarokba vágta a labdát (1-2). A 75. percben Pintér jobbról, a kaputól 30 méterről végzett el szabadrúgást. Beadás helyett ballal kapura lőtte a labdát, ami a jobb felső kapufáról vágódott a hálóba (2-2). A hajrát nagyon megnyomta a hazai csapat, a 90+2. percben egy kontra után Hécz a kaputól 35 méterről, balról lőtt, a kint álló, majd visszafelé futó Ádám csak a hálóba tudta segíteni a labdát (3-2).

                                                                     Pintér Tekla óriási gólt lőtt 

Küzdelmes mérkőzésen megérdemelten nyert a hősiesen harcoló Haladás Viktória – és ezzel bebiztosította 6. helyét!

 

További hírek

Megtekintés
Megkaptuk az NB III.-as licencet

A Szombathelyi Haladás Kft. a 2024/25-ös bajnoki évre szóló NB III.-as (harmadosztályú) licenc iránti kérelmet nyújtott be.
0 0 0 2024.05.28. 18:40
Megtekintés
Sok-sok fotó a gyirmóti bajnokiról

Képek a vasárnap délutáni összecsapásról.
0 58 0 2024.05.27. 14:55

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink