Szombathelyi Haladás


A Haladásnak járó kétmillió Eurót nem ír jóvá az MBH Bank hónapok óta


2024.03.13. 18:20
haladas.hu

A mai napon tulajdonosi egyeztetést tartott a Szombathelyi Haladás Kft, melyet az ügyvezető hívott össze. A társaság pénzügyi helyzete újra kritikussá vált.

A klub nem tudta teljesíteni a márciusban esedékes februári bérek kifizetését. A fennálló szállítói és köztartozások veszélyeztetik a 2024/2025 évi licenckérelemben előírt alapfeltételek teljesítését is. Ez a klub ellehetetlenüléséhez, majd megszűnéséhez vezethet.

Homlok Zsolt a többségi tulajdonos (80%) képviseletében elmondta, hogy a jelenlegi helyzet kialakulását az alábbi okok eredményezték:

- A Szombathelyi Haladás Labdarúgó Kft. érvényes megállapodással rendelkezik a Haladás Marketing Kft.-vel a klub marketing jogainak értékesítésére, a társaság működtetéséhez szükséges bevételek biztosítására.

-   A tavaly novemberben a Haladás Marketing Kft. egy 2024. 06. 30-ig szóló szerződést kötött az SGS Csoporttal 2 millió EUR (mintegy 800 millió Ft) értékben, amely a 2023-24-es szezonhoz szükséges pénzügyi források jelentős részét fedezné.

- Az SGS Csoport tájékoztatása szerint az általa bizonyítottan 2023 decemberében átutalt összeget az MBH Bank érthetetlen okokból a mai napig nem írta jóvá, ami fizetésképtelenséghez közeli helyzetet teremtett a labdarúgó klubnál. 

A tagi egyeztetésen elhangzott, hogy a Homlok Zsolt által képviselt többségi tulajdonos ezeknek a tartozásoknak a jelentős részét decemberben átvállalta.

Az összeg megérkezéséig a tagok vállalták, hogy a rendelkezésükre álló eszközökkel mindent megtesznek a pénzügyi helyzet rendezésére. 

Szombathelyi Haladás Vezetősége

További hírek

Megtekintés
Megkaptuk az NB III.-as licencet

A Szombathelyi Haladás Kft. a 2024/25-ös bajnoki évre szóló NB III.-as (harmadosztályú) licenc iránti kérelmet nyújtott be.
0 0 0 2024.05.28. 18:40
Megtekintés
Sok-sok fotó a gyirmóti bajnokiról

Képek a vasárnap délutáni összecsapásról.
0 58 0 2024.05.27. 14:55

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink