Szombathelyi Haladás


Kimaradtak a helyzetek


2024.03.02. 19:00
Pum András

A női labdarúgó NB I. 13. fordulójában a Haladás Viktória gólnélküli döntetlent játszott a sereghajtó Budaörssel.

Haladás Viktória-Budaörsi SC 0-0. Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 150 néző, női NB I.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Juhász.

Haladás Viktória: Dobó-Nagy – Csáki, Balogh, Szabó F. (Pintér, 46.) – Urbán, Kovács V. – Nagy D. (Németh A., 46.), Kis A. (Vladulescu, 20.), Csizmadia (Nagypál, 46.) – Szil, Feketevízi (Sweatman, 62.). Edző: Markó Edina.

Budaörs: Szőcs – Tsikhan (Proháczik, 76.) , Oláh, Kirschner (Sólyomvári, 63.), Skryhanava (Sárosi, 60.) - Balázs-Hegedüs (Berencsi, 76.), Dencz, Kajdy, Angyal – Hirschits, Hiba. Edző: Horváth Ferenc.

A vasiaknál a héten még az U19-es válogatottban szereplő Németh Adél, Pintér Tekla és Csejtei Emília, valamint a román illetve a jamaikai válogatottban futballozó Ana-Maria Vladulesu és Marlo Sweatman is a kispadon kezdett. Sérülés miatt Kiss-Lantos Hanna és Novák Luca hiányzott.

                                                  Kis Anitát fejsérülés miatt hamar le kellett cserélni

A kezdés után a szombathelyiek ragadták magukhoz a kezdeményezést, a játék a budaörsi térfélen folyt. Az első komoly helyzet viszont a vendégek előtt adódott – ám a védők kétszer is blokkoltak. A 19. percben Kovács Virág elé pattant a labda, de közeli lövése egy védőről szögletre pattant. A 35. percben Feketevízi balról, kilenc méterről leadott lövését védte Szőcs. Egy perc múlva Feketevízi tálalt balról Vladulescz elé, a csatár 11 méteres lövését bravúrral hárította Szőcs.

Szünet után az 50. percben Feketevízi a kifutó Szőcs mellett, jobbról, 12 méterről a hosszú, jobb sarok mellé gurított. A hazaiak domináltak, de fölényük meddő volt, igazán komoly helyzetet – ekkor még - nem tudtak kialakítani. Aztán jöttek már a helyzetek is. A 69. percben Pintér bal oldali szöglete után Némethez pattant a labda, a védő nyolc méteres lapos lövését Szőcs bravúrral védte. A 71. percben Nagypál tört be a bal oldalon a tizenhatoson belülre, éles szögből leadott lövését védte Szőcs. Négy perc múlva ismét Nagypál tört be a bal szélen, visszagurított labdáját Kovács nyolc méterről fölé lőtte. A 89. percben Balogh 18 méterről leadott, léc alá tartó lövését tolta szögletre Szőcs. A 93. percben Csáki 20 méteres lövését tolta a léc fölé Szőcs.

A szombathelyiek sok-sok helyzetet kidolgoztak, melyekből egyet sem tudtak kihasználni – a vendégek sokat köszönhetnek kiválóan védő kapusuknak, Szőcs Rékának.

További hírek

Megtekintés
Haladás II.-Bük

Vasárnap 17 órakor a Büki TK együttesét fogadja a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.04.27. 22:00
Megtekintés
Visszatérés góllal

A női labdarúgó NB I. 20. fordulójában a Haladás Viktória 2-2-re végzett a Szekszárddal. A súlyos sérülése és műtétje után egy év elteltével visszatérő, csereként beálló Kiss-Lantos Hanna a 93. percben egyenlített.
1 40 0 2024.04.27. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink