Szombathelyi Haladás


Tavaszi rajt előtt a Haladás Viktória


2024.03.01. 11:00
Pum András

A 6. helyről várja a tavaszi folytatást a Haladás Viktória női NB I.-es labdarúgócsapata. A vasiak szombaton 11 órakor a Budaörsöt fogadják a Haladás Sportkomplexumban - a súlyosan megsérült játékosuk, Novák Luca nélkül.

A Haladás Viktória keretében két változás történt a télen: Varga Barbara és Szalay Júlia egyetemi tanulmányaik miatt abbahagyták a labdarúgást – új játékos nem érkezett a zöld-fehérekhez. Markó Edina bátran épít a fiatalokra is, több, az Illés Akadémiáról kikerülő játékos a keret tagja – közülük sokan visszajátszanak az U19-es csapatba is. 

– A legnagyobb erősítés, hogy sérült játékosaink fokozatosan visszatérnek, így Kránicz Viktória, Csejtei Emília és Feketevízi Tímea is hamarosan bevethető és lassan Kiss-Lantos Hanna is csatlakozik hozzánk – de ő bajnokin csak a szezon vége felé futballozhat – mondta Markó Edina, a Haladás Viktória vezetőedzője. A felkészülési mérkőzéseink nem változtak az elmúlt évekhez képest: osztrák első és másodosztályú együttesekkel játszottunk. Azért hasznos külföldi gárdák ellen meccselni, mert gyorsaságban, döntésben, sebességben, játékintenzitásban egy-egy ilyen találkozón is sokat lehet fejlődni. Napi két edzéssel készültünk a télen, a délelőtti konditermi vagy egyéni edzés után délután labdás tréninget tartottunk. Az első három felkészülési meccsünk a terhelésről szólt, csakúgy, mint az MLSZ szigetszentmiklósi teremtornája. Emellett forgattuk, próbálgattuk a játékosokat más posztokon is. Az utolsó időszakban viszont már a csapatépítésen, a taktikai elemek csiszolásán volt és van a hangsúly – az eltervezett munkát elvégeztük. Az Austria Wien ellen pedig egy jó meccsel zártuk a felkészülési mérkőzések sorát. Sérülések nem is annyira, viszont betegségek nehezítették a felkészülésünket, vírusos megbetegedés miatt volt, hogy szinte a fél csapat kidőlt és a szakmai stáb egy része is lebetegedett. De mostanra már kiegyenesedtünk. 

– Ami a célokat illeti, a Magyar Kupában idegenben az Astrával játszunk és ha továbbjutunk, vélhetően az ETO FC Győr lesz az ellenfelünk – jelezte Markó Edina. – De egyelőre csak az Astrára koncentrálunk. Viszont ha távolabb, végső céljaink felé tekintünk, akkor szeretnénk döntőt játszani. A bajnokságban a hatodik helyen állunk, az első négy viszonylag távol van tőlünk, de legalább egy helyet szeretnénk előrelépni a tabellán. A hétvégén a Buda­örsöt fogadjuk, szerdán Magyar Kupa-meccset játszunk az Astra vendégeként, majd vasárnap – immáron bajnokin – ugyancsak az Astra otthonában játszunk. Dolgunkat nehezíti, hogy négy U19-es és két felnőttválogatott játékosunk csak csütörtökön csatlakozik hozzánk, úgyhogy egy közös edzés után már játszaniuk is kell a Budaörs ellen. Kérdés, milyen állapotban térnek vissza a lányok. 

A Haladás Viktória a tavaszi rajton szombaton 11 órakor a Haladás Sportkomplexumban a sereghajtó Budaörsi SC-t fogadja. 

A szombathelyi együttes 15 ponttal a 6. helyen áll a tabellán, míg a Budaörs öt ponttal az utolsó, 12. helyen tanyázik.  Az őszi bajnokin a szombathelyiek Marlo Sweatman és Csizmadia Zsófia góljával 2-0-ra nyertek. A papírforma ezúttal is vasi győzelmet ígér.
– Nem szeretek a papíformával foglalkozni, sem akkor, amikor mi vagyunk az esélyebbek, sem akkor, amikor ellenfelünk – mondta Markó Edina, a Haladás Viktória vezetőedzője. – Minden meccsre ugyanúgy készülünk, nem teszünk különbséget jobb és gyengébb csapat között. Az első meccs mindig fontos, természetesen nyerni szeretnénk. A Budaörs számára mindenbajnoki élet-halál harc, már csak ezért is nehéz dolgunk lesz. Hat játékosunk a napokban érkezett vissza a korosztályos és felnőttválogatottoktól, a meccs előtt csak egyet tudnak edzeni velünk. Ráadásul Novák Luca az U19-es válogatottal Portugáliában megsérült, elszakadt a bal térdében a keresztszalagja. 

További hírek

Megtekintés
Haladás II.-Bük

Vasárnap 17 órakor a Büki TK együttesét fogadja a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.04.27. 22:00
Megtekintés
Visszatérés góllal

A női labdarúgó NB I. 20. fordulójában a Haladás Viktória 2-2-re végzett a Szekszárddal. A súlyos sérülése és műtétje után egy év elteltével visszatérő, csereként beálló Kiss-Lantos Hanna a 93. percben egyenlített.
1 40 0 2024.04.27. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink