Szombathelyi Haladás


Remek mérkőzés az osztrák BL-résztvevővel


2024.02.05. 16:50
PA

Női felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a Haladás Viktória jó mérkőzésen 1-0-ra kikapott az osztrák Sturm Graz vendégeként.

Sturm Graz–Haladás Viktória 1-0 (0-0). Graz, műfüves pálya, női felkészülési labdarúgó-mérkőzés.

Haladás Viktória: Dobó-Nagy – Csáki, Kovács V., Balogh, Szabó F., Kis, Novák, Németh A., Urbán, Csizmadia, Szil.

II. félidő: Kollár – Kováts, Pintér, Csáki (Kránicz, 60.), Varró, Németh M., Hécz (Csejtei, 60.), Gravencz, Feketevízi, Nagypál, Vesztergom. Edző: Markó Edina.

A szombathelyi együttesből kisebb sérülés miatt Ana-Maria Vladulescu, Nagy Dorottya és Marlo Sweatman hiányzott. Az osztrák első osztály 4. helyen álló, rendszeres Bajnokok Ligája-résztvevő Sturm Graz ellen kimondottan jó és élvezetes mérkőzést vívott a Haladás Viktória. A hazaiak az első félidőben többet támadtak, de játékban nem nőttek a vasiak fölé: Markó Edina együttese egyenrangú partnere volt a gráciaknak. Dobó-Nagy Boglárka pedig remekül védett. Sok ütközés, sok párharc jellemezte a nagy iramú játékot.

A második félidőre – egy kivétellel – valamennyi játékosát lecserélte Markó Edina. A vendégek azonban változatlanul jól tartották magukat. Az 58. percben viszont megszerezte a vezetést a Sturm Graz. A vendégek a középpályán labdát veszítettek, a gyors ellentámadásból pedig betaláltak a hazaiak (1-0). A folytatásban is nagy iramú játékot láthattak a nézők, a vasiak több ígéretes támadást is vezettek a széleken. A 88. percben szabadrúgáshoz jutott a Haladás Viktória, Hécz szabadrúgása azonban kevéssel a kapu fölé szállt.

Végig jó iramú mérkőzésen a Haladás Viktória egyenrangú partnere volt jó erőkből álló osztrák ellenfelének.

Markó Edina: – A mérkőzés hetében nyolc futballistám is beteg volt, így 45 percnél több játéklehetőséget szinte senkinek sem akartam adni. Gyorsan felvettük a tempót, stabilan védekeztünk, keményen beleálltunk a párharcokba, nagyon jó teljesítményt nyújtott a csapat.

További hírek

Megtekintés
A Szekszárdot fogadja a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 20. fordulójában szombaton 16 órakor a Haladás Sportkomplexumban a Haladás Viktória a Szekszárdi WFC-t fogadja.
0 0 0 2024.04.26. 20:10
Megtekintés
A Mecsekalján a Szombathelyi Haladás

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában vasárnap 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Pécsi MFC vendége lesz.
0 0 0 2024.04.26. 12:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink