Szombathelyi Haladás


Döntetlen az élvonalbeli észak-macedón második ellen


2024.01.23. 17:30
haladas.hu

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a Törökországban edzőtáborozó Szombathelyi Haladás gólnélküli döntetlent játszott észak-macedón első osztályú ellenfelével.

Szombathelyi Haladás–FC Shkupi 0-0. Lara, felkészülési labdarúgó-mérkőzés.
Szombathelyi Haladás
: Pálfi – Frák, Jagodics, Csonka, Beronja – Zvekanov – Horváth R., Rácz, Hursán, Mohos – Szijjártó.  

II. félidő: Verpecz – Nyíri, Ene (Szvoboda, 75.), Bolla, Beronja (Tarján, 59.) – Horváth R. (Horváth A., 59.), Rácz (Jancsó, 59.), Szakály, Erdei, Csernik – Kelemen. Edző: Aleksandar Jovic. 

A Haladás második és egyben utolsó törökországi edzőmérkőzésén a 12 csapatos észak-macedón első osztályú bajnokságban második helyen álló, szkopjei  FC Shkupi ellen lépett pályára. A találkozót ezúttal Sidétől egyórányi buszútra fekvő Larában rendezték. A Haliban Pintér Filip és Jaroslav Helesh kisebb sérülés miatt nem lépett pályára. 

Az első félidőben kevés helyzet alakult ki, a 7. percben Beronja bal oldal beadásáról az ötösön érkező Szijjártó centikkel maradt le. Majd a vendégek végezhettek el szabadrúgást, a sorfalon megpattanó labdát Pálfi bravúrral a bal kapufára tolta. A 23. percben Horváth nagy helyzetben, nyolc méterről, jobbal a jobb oldalhálóba lőtt.

Szünet után több lehetősége is volt a Haladásnak, kiegyenlített, küzdelmes csata folyt a pályán. A 49. percben Nyíri az alapvonalról visszagurított labdája az ötösön belül ment el a lábak között. Az 56. percben Erdei 17 méteres lövése egy észak-macedón védő lábáról csorgott szögletre, a jobb kapufa tövénél. A szöglet után Nyíri a jobb kapufa mellé fejelt. A 71. percben Ene nagy mentése után megsérült – és le kellett cserélni. Három perc múlva a vendégek 18 méteres szabadrúgását Verpecz nagy vetődéssel a jobb felső sarok elöl tolta ki. A 78. percben Kelemen tört kapura egyedül, de beérték és gyanús körülmények között esett el a tizenhatoson belül – de a bíró sípja néma maradt. A 90. percben Jancsó nagyszerű labdát tálalt Csernik elé, aki 12 méterről a kapuba bombázott. A játékvezető azonban les miatt érvénytelenítette a találatot.

Egy nagyszerű felkészülési mérkőzést vívott a két csapat, amely elsősorban a küzdelemről szólt, de akadtak szép támadások is. A meccset több, olykor túlzottan kemény belépő is színesítette.

Aleksandar Jovic: - Elégedett vagyok az edzőtáborral, jó körülmények között készültünk és az időjárásra sem lehetett panaszunk. Próbáltunk olyan dolgokat gyakorolni, amelyeket a bajnoki meccseken hasznosíthatunk majd. Ezeket az elemeket odahaza a hidegben, a téli körülmények között nem tudtuk volna megvalósítani. Az észak-macedónok ellen jó meccset vívtunk, sok jó dolgot láttam a csapattól, agresszívak, harcosak voltak a játékosok, több helyzetet is kialakítottunk. A felkészülésünk sikeres volt, még két hét van a rajtig. A csapatra ráférne még az erősítés, nézelődünk a játékospiacon, hogy az első bajnokira minél felkészültebben, erősebben tudjunk kifutni.

A vasiak szerdán délután utaznak haza Törökországból és vasárnap 14 órakor az Illés Akadémián az osztrák Admira Wacker ellen tartják bajnoki főpróbájukat. 

További hírek

Megtekintés
Kislánya született Szakály Attilának

Ma, április 30-án 3080 grammal a szombathelyi Markusovszky kórházban megszületett a Szombathelyi Haladás középpályása Szakály Attila és párja, Varga Evelin kislánya, Elina.
0 0 0 2024.04.30. 14:00
Megtekintés
Ismét nyert a Haladás II.

A Vas vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában a Szombathelyi Haladás II. két góllal verte a Büköt.
0 0 0 2024.04.30. 13:40

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink