Szombathelyi Haladás


Gólt kaptunk Jovictól az edzőmérkőzésen


2024.01.20. 16:00
haladas.hu

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a Szombathelyi Haladás 2-1-re alulmaradt az üzbég első osztályú Bunyodkor ellen.

Szombathelyi Haladás-Bunyodkor PFC (üzbég) 1-2 (1-1). Side, Sirham Sportközpont, felkészülési labdarúgó-mérkőzés.

Szombathelyi Haladás: Pálfi – Nyíri, Jagodics, Bolla, Tarján – Szakály – Horváth R., Mohos, Hursán, Helesh – Jancsó.

II. félidő: Pálfi (Kostyák, 60.) – Frák, Ene, Csonka, Beronja – Zvekanov, Szvoboda, Rácz, Erdei, Csernik – Pintér. Edző: Aleksandar Jovic.

A taskenti Bunyodkor PFK a tavasztól-őszig tartó 14 csapatos üzbég elsőosztály 8. helyén végzett és ezüstérmes lett az Üzbég Kupában. A vasi együttesben Kelemen Marko – kisebb sérülése miatt, óvatosságból - nem lépett pályára. Ezúttal nem volt a keret tagja Verpecz István, Horváth Arnold és Szijjártó Ármin sem.

Szakadó esőben kezdődött a mérkőzés, aztán az eső a tizedik percre elállt. Még előtte, a 9. percben az üzbégek légiósa, Toni Jovic tört kapura, kicselezte a kapujából kifutó Pálfit és hat méterről a hálóba lőtt (0-1). A 22. percben egyenlített a Haladás: Helesh jobbról keresztbelőtt labdáját az érkező Tarján két méterről a kapuba továbbította (1-1). A 34. percben hasonló akció futott a pályán, Horváth Rajmund jobbról középre adott, de az érkező Helesh a léc fölé lőtt. Szünet után egy ideig mezőnyben folyt a játék, majd a 69. percben Rácz bal oldali beadását az üzbég védők az utolsó pillanatban mentették a berobbanó Pintér elöl. A 78. percben Szvoboda próbálkozott: 17 méteres, bal alsó sarokra tartó lövését védte a kapus. A 88. percben eldőlt a mérkőzés: egy ártatlannak tűnő szituációban Izatov 28 méterről lövésre szánta el magát, a labda pedig a léc alá vágódott (1-2).

Aleksandar Jovic: - A fiatalok számára fontos mérkőzést játszottunk, sokat tanultak belőle, rurint szereztek egy jó csapat ellen. De nem csak ők, hanem a csapat valamennyi tagja számára hasznos volt ez a 90 perc. Lényeges volt, hogy amikert edzésen gyakoroltunk, kipróbálhassuk a mérkőzésen. A héten egyébként nagyon jól dolgoztak a fiúk, jól edzettek, elégedett vagyok velük.

További hírek

Megtekintés
Kislánya született Szakály Attilának

Ma, április 30-án 3080 grammal a szombathelyi Markusovszky kórházban megszületett a Szombathelyi Haladás középpályása Szakály Attila és párja, Varga Evelin kislánya, Elina.
0 0 0 2024.04.30. 14:00
Megtekintés
Ismét nyert a Haladás II.

A Vas vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában a Szombathelyi Haladás II. két góllal verte a Büköt.
0 0 0 2024.04.30. 13:40

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink