Szombathelyi Haladás


2-1-gyel indult az év


2024.01.13. 16:00
Pum András

Idei első felkészülési mérkőzésén a Szombathelyi Haladás 2-1-re győzött az osztrák SV Lafnitz ellen.

Szombathelyi Haladás–SV Lafnitz (osztrák) 2-1 (1-0). Szombathely, Illés Akadémia, 100 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Pintér.
Szombathelyi Haladás: Pálfi – Beronja, Ene, Jagodics, Bolla – Szakály, Rácz, Csernik, Mohos – Kelemen, Szijjártó. II. félidő: Verpecz – Nyíri, Csonka, Frák, Tarján – Horváth R., Jancsó, Zvekanov, Hursán, Heles – Pintér. Edző: Aleksandar Jovic. 
A szombathelyi együttesben kezdőként lépett pályára hosszú sérülése után Szijjártó Ármin, csereként pedig a második félidőre a tavasszal keresztszalag-szakadást szenvedett Hursán György is beállt. 
Az osztrák másodosztály 10. helyén álló Lafnitz ellen nagy lendülettel kezdett a vasi együttes, az első helyzet Mohos előtt adódott, a támadó Kelemen jobb oldali beadását fejelte kevéssel a jobb sarok mellé. Hat perc múlva Mohos előkészítőként jeleskedett, balról belőtt labdáját Rácz kapásból, 18 méterről rátűzte, de a kapus védett. A 28. percben megszerezte a vezetést a Haladás: Csernik balról a középen érkező Szijjártóhoz továbbított,a csatár jobbal, 17 méterről a jobb sarokba lőtt (1-0). Küzdelmes, pürgős volt a játék, a szombathelyiek kezdeményeztek többet, mindkét szélen veszélyes akciókat vezettek, ám a beadások olykor pontatlanok voltak.

A második félidőre teljes sort cserélt Jovic. Az 56. percben Horváth Rajmund végzett el szabadrúgást a jobb oldalról, középre ívelt labdáját Zvekanov 11 méterről a bal sarokba fejelte (2-0). Nem sokkal később – szintén szabadrúgást követően – Csonka fejelt hét méterről, ám stukkolása nem kapura, hanem oldalra ment. Majd Pintér került helyzetbe, de lövését hárította a kapus. A 84. percben Reiderer révén szépítettek az osztrákok (2-1). 

                        Az elsó gól előtti pillanat: Szijjártó lövése után megszerezte a vezetést a Haladás


Összességében jó iramú, kemény, de sportszerű mérkőzést vívtak a csapatok, a Haladás több helyzetet dolgozott ki ellenfelénél és különösen az első félidőben jobban is futballozott a Lafnitznál. 

További hírek

Megtekintés
A Szekszárdot fogadja a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 20. fordulójában szombaton 16 órakor a Haladás Sportkomplexumban a Haladás Viktória a Szekszárdi WFC-t fogadja.
0 0 0 2024.04.26. 20:10
Megtekintés
A Mecsekalján a Szombathelyi Haladás

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában vasárnap 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Pécsi MFC vendége lesz.
0 0 0 2024.04.26. 12:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink