Szombathelyi Haladás


Felépülőben a sérültek


2024.01.12. 13:00
PA

A hét elején megkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra a Haladás Viktória női NB I.-es labdarúgócsapata.

Noha új játékos nem érkezett a szombathelyiekhez az mindenképpen komoly erősítéssel ér fel, hogy a korábban rövidebb-hoszabb – de inkább hosszabb – ideje sérült játékosok, Kránicz Viktória, Feketevízi Tímea, Csejtei Emília, Kiss-Lantos Hanna – elkezdték illetve hamarosan elkezdik az edzéseket. A zöld-fehérek a hét első napjaiban főleg teremben készülnek, ami nem véletlen, hiszen jövő hétvégén részt vesznek az NB I.-es csapatok számára kiírt szigetszentmiklósi teremlabdarúgó-tornán.

– A bajnokság befejezése után december közepéig még edzésben maradtunk, majd két hét teljes pihenőt kaptak a lányok – mondta Markó Edina, a Haladás Viktória vezetőedzője. – Persze akadtak olyanok, akik ekkor sem álltak le, de valamennyi labdarúgó megkapta az egyénre szabott otthoni edzésprogramot, így nem a nulláról kezdtük el hétfőn a felkészülést. A héten felmérjük, ki milyen állapotban van. Az edzéseket a héten teremben tartjuk, egyrészt mert készülünk a jövő hétvégi, MLSZ által szervezett szigetszentmiklósi teremtornára, másrészt pályaproblémák is nehezítik dolgunkat. A felkészülés alatt a csapatjátékon szeretnénk csiszolni, emellett az állóképességet fejleszteni és az egyéni képzésre is nagy hangsúlyt fektetünk. Ami a játékosokat illeti, új futballistánk nem lesz, viszont a sérültek rövidesen visszatérhetnek. Feketevízi Tímea és Kránicz Viktória már velünk készül, Csejtei Emília is hamarosan csatlakozik, a térdműtéten átesett Kiss-Lantos Hanna pedig a tervek szerint február elején térhet vissza közénk. Az edzőmeccsek során vármegyei fiú csapatok mellett – a korábbi évekhez hasonlóan – osztrák első osztályú gárdák ellen játszunk. Erős csapatok ellen lehet igazán fejlődni.

                    Markó Edina (balról) örül, hogy lassan teljesen felépülnek a sérültek

További hírek

Megtekintés
A Szekszárdot fogadja a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 20. fordulójában szombaton 16 órakor a Haladás Sportkomplexumban a Haladás Viktória a Szekszárdi WFC-t fogadja.
0 0 0 2024.04.26. 20:10
Megtekintés
A Mecsekalján a Szombathelyi Haladás

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában vasárnap 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Pécsi MFC vendége lesz.
0 0 0 2024.04.26. 12:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink