Szombathelyi Haladás


Értékes döntetlen


2023.11.18. 17:00
PA

A női labdarúgó NB I. 11. fordulójában a Haladás Viktória 1-1-re végzett a DVTK otthonában.

Diósgyőri VTK–Haladás Viktória 1-1 (0-0). Diósgyőr, edzőközpont, 150 néző, női NB I.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: dr. Hegyi.

DVTK: Orgoványi – Smajic, Geréd, Boros, Katona (Oláh, 46.) – Nagy P. (Somogyi, 69.), Sain, Havasi, Madarász – Krisztin, Nagy L. Edző: Bém Gábor.

Haladás Viktória: Dobó-Nagy – Csáki (Varró, 63.), Balogh, Kovács V., Pintér – Németh A., Kis (Csizmadia, 76.), Urbán, Novák – Szil (Hecz, 89.) Vladulescu. Edző: Markó Edina.

A szombathelyek hajnali háromnegyed ötkor indultak útnak és hosszú, hat órányi utazást követően, a meccs előtt két órával, 11-kor érkeztek meg Diósgyőrbe. A vasiaktól Kiss-Lantos Hanna, Kránicz Viktória, Feketevízi Tímea, Marlo Sweatman, Csejtei Emília sérülés, Nagypál Fatima betegség miatt hiányzott.

Az utazás miatt kissé fásultan kezdték a meccset a szombathelyiek, majd 20-25 percnyi játékot követően magukhoz tértek. Több szép támadást is vezettek, Németh Adél a felső kapufát találta el és Vladulescu is gólt szerezhetett volna: egyéni akció végén lövését védte a kapus.

Szünet után a 49. percben Dobó-Nagy óriásit védett, a kipattanót Sain a hálóba kotorta (1-0). Egy perc múlva Németh Adél jobb oldali beadását Novák 17 méterről a bal sarokba vágta (1-1). ). A folytatásban mindkét oldalon több helyzet is adódott, a vendégeknél Németh Adél ismét kapufát lőtt, de Kovács, Vladulescu és Novák is ziccerbe került. A másik oldalon Dobó-Nagynak kellett nagyokat védeni.

                                                              Novák Luca szép góllal egyenlített

Összességében mély talajú pályán, színvonalas meccsen a vasiak közelebb álltak a győzelemhez.

Markó Edina: – Gratulálok a csapatnak, nehéz körülmények között magas színvonalú meccset játszottunk egy jó ellenféllel. A lányok maximálisan megpróbálták megvalósítani, amire készültünk, nagyjából ültek is ezek a dolgok. A második félidőben rengeteg helyzetet dolgoztunk ki és bár nekik is voltak lehetőségeik, a nagyobb ziccereink nekünk voltak. Maximális teljesítményt nyújtottak a lányok, két azonos képességű csapat végzett döntetlenre. Nyerhettünk is volna, de mindent figyelembevéve ennyi volt ebben a bajnokiban.

További hírek

Megtekintés
Taggyűlést tartott a Szombathelyi Haladás Kft

Kedd délután megtartotta tulajdonosi taggyűlését a Szombathelyi Haladás Kft.
0 0 0 2024.07.09. 20:00
Megtekintés
Indulási jogokról döntött a Taggyűlés

A június 13-án tartott Taggyűlésen új ügyvezetőt ismét nem választottak, az értékek megóvása és a szombathelyi labdarúgás jövőjének biztosítása érdekében a Megye I.-es indulási jogot megkapta az Illés Akadémia, a női NBI-es jogot a Viktória FC.
0 0 0 2024.06.14. 09:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink