Szombathelyi Haladás


" Szurkolóink is hozzásegíthetnek a sikerhez"


2023.10.28. 13:00
haladas.hu

A MOL Magyar Kupa hivatalos oldala készített interjút csapatkapitányunkkal, Rácz Barnabással.

- Mit jelent nektek egy Hali-Zete? A szurkolókon túl van jelentősége a játékosok számára is? 

- Mindenképpen egy derbyt jelent a játékosok számára, hiszen a szurkolók várakozásából is jól látszik, hogy ez egy fontos mérkőzés. Nyilván számunkra is megvan a jelentősége, hiszen szeretnénk jó eredménnyel zárni a találkozót.

- Egy kupameccsen amúgy sem sokat számít, de egy Hali-Zetén talán még kevésbé fontos az osztálykülönbség. Mi fog dönteni a rangadón? 

- Igen, kevésbé számít egy kupameccsen, főleg így, hogy egy mérkőzésen dől el a továbbjutás, így bármi megtörténhet. Én azt gondolom, hogy amelyik csapat egységesebb lesz, az fog nyerni. Nagyon örülök, hogy hazai pályán játszunk, hiszen így a szurkolók is adhatnak egy többletet, ami a nehezebb pillanatokban át tud minket lendíteni és hozzájárulhat a sikerhez.

                              Rácz Barnabásék szerdán mindent megtesznek a továbbjutásért

- Milyen formában van a csapatod? Mit vársz a meccstől? Kik lehetnek a kulcsemberek? 

- A hétvégi eredménytől függetlenül, én azt gondolom, hogy egységes a csapat és tudjuk, hogy mit szeretnénk játszani. Azt minden mérkőzésen megpróbáljuk megvalósítani. Nagyon fontos lesz, hogy mennyire lesz egységes a csapat mind védekezésben, mind támadásban. Nehéz megmondani, hogy kik lesznek a kulcsemberek, a szezonban eddig is többen szereztek találatot. De, ha egységesek leszünk, és egymásért is küzdeni fogunk, akkor sikeresek lehetünk.

- Idézz fel kérlek egy Hali-Zete emléket.

- Gyerekkori emléket tudok felidézni. Még utánpótlás koromban, mikor teremtornákra jártunk, már akkor is megvolt a varázsa annak, ha a ZTE ellen játszottunk. Ahogy visszaemlékszem, a szülők is sokkal hangosabban szurkoltak olyankor, és mi gyerekként is eltökéltebbek voltunk, hogy őket szeretnénk legyőzni.

- Mik a csapatod célkitűzései az idei kupaszezonra? Milyen szerepléssel lennél elégedett? Van elvárás a csapattal szemben?

- Minél tovább szeretnénk eljutni. Réméltük, hogy NB I-es csapatot tudunk fogadni és nem szeretnénk itt megállni. Mindent meg fogunk tenni a továbbjutásért!

További hírek

Megtekintés
Taggyűlést tartott a Szombathelyi Haladás Kft

Kedd délután megtartotta tulajdonosi taggyűlését a Szombathelyi Haladás Kft.
0 0 0 2024.07.09. 20:00
Megtekintés
Indulási jogokról döntött a Taggyűlés

A június 13-án tartott Taggyűlésen új ügyvezetőt ismét nem választottak, az értékek megóvása és a szombathelyi labdarúgás jövőjének biztosítása érdekében a Megye I.-es indulási jogot megkapta az Illés Akadémia, a női NBI-es jogot a Viktória FC.
0 0 0 2024.06.14. 09:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink