Szombathelyi Haladás


Vereség az ETO-tól


2023.10.20. 21:00
PA

A Simple Liga női labdarúgó NB I. 8. fordulójában a Haladás Viktória 3-0-ra-ra kikapott az ETO FC Győrtől.

Haladás Viktória–ETO FC Győr 0-3 (0-2). Haladás Sportkomplexum, 150 néző, női NB I.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kalydy.

Haladás Viktória: Dobó-Nagy – Németh A., Kovács V., Pintér, Szabó F. (Balogh, 81.) – Nagypál (Varró, 70.), Németh M. (Sweatman, 46.), Urbán, Kis (Csizmadia, 81.) – Vladulescu, Szil (Novák, 58.). Edző: Markó Edina.

ETO FC Győr: Borók – Öreg (Sali, 78.), Kovács L., Savanya, Vida – Nagy F., Zágorhidi (Ladhani, 51.), Süle (Kern, 78.), Frajtovic – Vachter, Kocsán (Semanová, 68.). Edző: Dörnyei Balázs.

A hazaiaknál a már korábban maródi Kránicz, Balogh, Kiss-Lantos, Csejtei és Feketevízi mellett Sweatman sem léphetett pályára – kezdőként – a jamaikai válogatott középpályásnak a sarka fájt és a kispadon ült.

Jól kezdte a meccset a szombathelyi csapat, az első percekben veszélyesebben futballoztak ellenfelüknél. Majd átvette az irányítást az ETO és több távoli, de veszélytelen lövéssel jelezte enyhe mezőnyfölényét. A 14. percben Savanya labdájával Vachter ugrott ki és a kapust kicselezve 11 méterről a kapuba helyezett (0-1). Két perc múlva Kis ugratta ki Vladulescut, a csatár három védő között kapura lőtt, de a kivetődő Borókról a labda szögletre pattant. Változatos volt a játék, a vasiak jól tartották magukat. A 35. percben Urbán nyolc méteres fejesét Kovács a gólvonalról vágta ki. Aztán egy léc alá tartó fejest tolt bravúrral a léc fölé Dobó-Nagy. A 44. percben Vachter lesgyanús helyzetből Kocsánhoz passzolt, aki visszatette a labdát Vachterhez, a támadó 12 méterről, középről a bal sarokba lőtt (0-2).

Szünet után a hazaiak domináltak, több veszélyes támadást is vezettek. A 67. percben Kocsán lábát húzta el Dobó-Nagy a tizenhatoson belül. A tizenegyest Kocsán félmagasan a jobb sarokba lőtte (0-3). A hátralévő időben jobbára mezőnyjáték folyt – a hajrában pedig hosszú sérülése után pedig csapatkapitányunk, Balogh Henrietta tért vissza a pályára.

További hírek

Megtekintés
Rácz Barnabás a forduló válogatottjában

A Nemzeti Sport összeállította a legutóbbi, 22. forduló válogatottját, melyben helyet kapott a Tiszakécske ellen győztes gólt szerző csapatkapitányunk, Rácz Barnabás is.
0 1 0 2024.02.29. 14:00
Megtekintés
Jegyelővétel a Budapest Honvéd elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 23. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Budapest Honvédot fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők - a Haladás Ajándékboltban jegyet vásárlók között egy adidas pólót sorsolnak ki.
0 0 0 2024.02.28. 13:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink