Szombathelyi Haladás


Hursán: visszatérésre várva


2023.10.18. 17:55
Pum András

A Szombathelyi Haladás futballistája, Hursán György mútétje után október eleje óta újra a a csapattal edz.

Hursán György tavaly nyáron érkezett Pécsről Szombathelyre,majd az őszi idényt követően tavasszal Szentlőrincen szerepelt kölcsönben. Ám néhány mérkőzés után, március 12-én a Szentlőrinc-Kozármisleny bajnokin súlyosan megsérült – kiderült – csakúgy, mint Derekas Zoltánnak – elszakadt az elülső keresztszalagja. A 26 éves játékos így több meccsen Szentlőrincen nem is léphetett már pályára. Szerencsére felépülése rendben haladt, most már teljes intenzitással edz a Szombathelyi Haladással.

-  Egy combizomhúzódásomból éppen az ominózus meccs előtt épültem fel, a második félidőre cseréltek be – mondta Hursán. - Csak pár perc telt el, amikor kaptam egy rúgást a bal térdemre. Le is kellett cserélni, a későbbi diagnózis pedig nem volt túl vidám: elülső keresztszalag-szakadást szenvedtem. Március 29-én megműtöttek, a rehabilitációt pedig odahaza, Békéscsabán végeztem el. Délelőtt gyógytornászhoz jártam, délután pedig különböző gyakorlatokat végeztem, erősítettem. Az első időben az volt a feladat, hogy egyáltalán lábra álljak, majd három hónap után futhattam először, négy hónap után már irányt változtatva is ment mindez, öt hónap elteltével pedigerősebb futásokkal is megpróbálkozhattam. Emellett különböző gyakorlatokkal azon dolgoztunk, hogy a combizmomat visszaerősítsük. Október elején jöttem vissza Szombathelyre, az elején még csak a bemelegítést csináltam együtt a fiúkkal, a többi feladatot viszont még nem végezhettem el. Most viszont már minden gyakorlatot megcsinálok, edzek, az orvos azt mondta, bő egy hónap még, mire pályára léphetek. Nema akarok jósolgatni, majd meglátjuk, milyen állapotban lesz arra a térdem – az biztos, hogy nem kockáztatok. Korábban nem volt ilyen súlyos sérülésem, szóval nem volt egyszerű feldolgozni a történteket, nagyon hosszú időszak van mögöttem – korábban a legtöbb, amit kihagytam fél év volt. De most már csak előre nézek, vissza akarok térni a pályára.

                                    Hursán György tavaly augusztusban az ETO ellen gólt szerzett

További hírek

Megtekintés
Taggyűlést tartott a Szombathelyi Haladás Kft

Kedd délután megtartotta tulajdonosi taggyűlését a Szombathelyi Haladás Kft.
0 0 0 2024.07.09. 20:00
Megtekintés
Indulási jogokról döntött a Taggyűlés

A június 13-án tartott Taggyűlésen új ügyvezetőt ismét nem választottak, az értékek megóvása és a szombathelyi labdarúgás jövőjének biztosítása érdekében a Megye I.-es indulási jogot megkapta az Illés Akadémia, a női NBI-es jogot a Viktória FC.
0 0 0 2024.06.14. 09:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink