Szombathelyi Haladás


Edzésben Derekas Zoltán


2023.10.13. 21:00
Pum András

A Szombathelyi Haladás támadó középpályása, Derekas Zoltán hosszú rehabilitációja után a csapattól ugyan külön, egyénileg, de már edz.

Derekas Zoltán március 5-én, a Tiszakécske elleni bajnoki mérkőzésen szenvedett a jobb térdében elülső keresztszalag-szakadást. Egy sérülés sosem jön jókor, de a támadó középpályás számára különösen rosszkor jött, hiszen remek formában futballozott, a zöld-fehérek egyik erőssége volt. Huszonkét bajnokin volt kezdő, négyszer csere és négy gólnál járt, amikor beütött a krach. A 25 éves futballistát április 5-én megműtötték, majd hosszú rehabilitációját töltötte - két hete pedig már csatlakozott társaihoz.

- Soknak tűnik ez a hat hónap, mégis gyorsan eltelt - mondta Derekas Zoltán. - Nem volt ilyen komoly sérülésem korábban - sőt, nem is nagyon voltam sérült - úgyhogy maga a helyzet is új volt számomra. A legnehezebb a sérülésem utáni első két nap volt, amikor nem tudtam, mi a bajom. Aztán amikor az orvos szembesített azzal, hogy elszakadt a keresztszalagom és kilenc hónap kihagyás vár rám - nos, akkor is volt egy nehéz órám. De aztán már arra gondoltam, hogy tudom a helyzetből a maximumot kihozni - már előre néztem. Minden periódusnak, időszaknak megvolt a célja, hogy mit kell elérni. Az első napokban például, hogy el tudjak sétálni a fürdőszobáig....Aztán persze fokozatosan elkezdtem erősíteni a lábamat, már sétálhattam az utcán. Az egész rehabilitáció lényege, hogy visszaerősödjön a lábam. Az elején még a nyújtáson, hajlításon volt a lényeg, aztán jöttek a nagyobb lépcsőfokon: elkezdtem futni és nagyobb súlyokkal dolgozni. Csakis az lebegett a szemem előtt, hogy visszatérhessek a pályára. Két hete már csatlakoztam a csapathoz, igaz, még külön edzek, de már labdával és a konditeremben is dolgozok. Elvileg az utolsó három bajnokin már játszhatnék, de abban maradtunk, hogy nem kockáztatunk - szeretnék még 10-12 évig futballozni. Viszont a januári felkészülést már teljes intenzitással, százszázalékosan végigcsinálom majd. 

                                             Derekas Zoltán tavasszal játszhat ismét bajnoki mérkőzést 

További hírek

Megtekintés
Taggyűlést tartott a Szombathelyi Haladás Kft

Kedd délután megtartotta tulajdonosi taggyűlését a Szombathelyi Haladás Kft.
0 0 0 2024.07.09. 20:00
Megtekintés
Indulási jogokról döntött a Taggyűlés

A június 13-án tartott Taggyűlésen új ügyvezetőt ismét nem választottak, az értékek megóvása és a szombathelyi labdarúgás jövőjének biztosítása érdekében a Megye I.-es indulási jogot megkapta az Illés Akadémia, a női NBI-es jogot a Viktória FC.
0 0 0 2024.06.14. 09:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink