Szombathelyi Haladás


Győzelemmel tértünk haza!


2023.09.27. 22:00
Pum András

A Merkantil Bank Liga 9. fordulójában a Szombathelyi Haladás 2-1-re verte a Soroksár SC-t.

Szombathelyi Haladás-Soroksár SC 2-1 (1-0). Szombathely. Haladás Sportkomplexum, 1068 néző. Vezett: Farkas Tibor (Szécsényi István, Szalai Dániel). 

SZOMBATHELYI HALADÁS: Pálfi  Nyíri, Jagodics, Csonka, Doktorics  Szakály, Zvekanov (Helesh, 90.)  Horváth R. (Simut, 61.), Rácz, Csernik (Ene, 88.)  Pintér F. (Katona I., 61.). Edző: Aleksandar Jovic.

SOROKSÁR SC: Holczer  Kaján, Króner, Valencsik, Kékesi  Németh E. (Varga E., 31.), Vass Á. Dragóner F. (Korozmán, 46.), Katona M. (Sipos, 86.), Hajdú R. (Varga Z., 46.)  Lovrencsics B. Edző: Lipcsei Péter. 

Gólszerzők: Pintér (20.), Simut (80.), illetve Varga Z. (72.).

11. perc:Rácz-Szakály volt a labda útja, a középpályás jobb oldali beadását Pintér ollózva a jobb kapufa mellé lőtte

20. perc: Hajdú röviden adta haza a labdát, Pintér elcsípte, majd nyolc méterről a kimozduló Holczer mellett a hosszú, jobb sarokba helyezett (1-0)

                                              Az első gól előtti pillanat: Pintér lövése a hálóba tart

37. perc: Zvekanov remek labdával indította Ráczot, a középpályás 16 méterről egy védő szorításában lőtt, de Holczer bravúrral szögletre mentett

40. perc: Az első vendéghelyzet, Katona jobbról, 15 méterről tüzelt, Pálfi védett

56. perc: Zvekanov szöktette a jobb szélen Horváth Rajmundot, a támadó 13 méterről nagy helyzetből a jobb felső sarok fölé bombázott. 

66. perc: Rácz került a földre a tizenhatoson gyanús körülmények között, majd mintha egy soroksár kezet is ért volna a labda - Farkas azonban továbbot intett. 

72. perc: GÓÓÓL 1-1. Varga Zétény kapott erősen lesgyanús helyzetben egy átadást teljesen egyedül, átvette a labdát, majd 15 méterről a jobb sarokba lőtt (1-1). 

74. perc: Jobb oldali beadás után Csernik egy csel után 11 méterről a jobb kapufát találta el

80. perc: GÓÓÓL!!!Katona szerzett erőszakosan labdát és tartotta meg, majd Csernikhez passzolt, aki a jobb szélen felfutó Simutot hozta játékba, a középpályás 12 méterről a jobb sarokba lőtt (2-1) 

A  hosszú idő után ismét hazai pályán futballozó szombathelyiek nagy lendülettel kezdték a mérkőzést, a vendégek ritka vendégek voltak a hazai térfélen. A vasiak mezőnyfölénye azonban csak kisebb helyzetekben mutatkozott meg. Ám egy védelmi hibából – egyáltalán nem érdemtelenül – vezetést szerzett a Haladás. Pintér Filip második NB II.-es mérkőzésén második gólját szerezte. A folytatásban is a hazaiak akarata érvényesült, a vendégek semmi veszélyt sem jelentettek Pálfi kapujára. A zöld-fehérek jól futballoztak, szinte minden akciójuk veszélyes volt.

Szünet után is a vasiak domináltak – a vendégcsapat szinte csak védekezett. Aztán az első komoly helyzetüket gólra is váltották a vendégek. A hazaiak pár perc múlva Csernik révén kapufát lőttek. Majd a nagy fölény góllá érett: egy szép támadás végén a csereként beállt Simut találta hálóba.

 A Szombathelyi Haladás sokkal többet birtokolta a labdát ellenfelénél, több helyzetet dolgozott ki, teljesen megérdemelten nyert a jó iramú, nyíltsisaskos mérkőzésen.

 

További hírek

Megtekintés
A Vasas vendégei leszünk

A labdarúgó NB II. 32. fordulójában hétfőn 20 órakor (Tv: M4 Sport, online: m4sport.hu) a Szombathelyi Haladás a Vasas FC otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.05.11. 23:30
Megtekintés
Markó Edina értékelése

Így látta a Haladás Viktória-Diósgyőri VTK (3-2) női NB I.-es labdarúgó-mérkőzést a vasiak trénere, Markó Edina.
1 0 0 2024.05.11. 23:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink