Szombathelyi Haladás


Hasznos ausztriai napok


2023.07.02. 15:00
PA

Remek körülmények között, jól sikerült ausztriai edzőtáborban vett részt a Szombathelyi Haladás.

Hétfőtől-vasárnapig Ausztriában, a Szombathelytől több, mint 300 kilométerre fekvő, Villach mellett található Bad Kleinkirchheimben edzőtáborozott a Szombathelyi Haladás NB II.-es labdarúgócsapata. Aleksandar Jovic vezetőedző napi két edzést vezényelt a játékosoknak, a tábor zárásaként szombaton a vasiak összecsaptak a szlovén másodosztály 12. helyén végzett Triglav Kranj együttesével. A szombathelyiek a 2x60 perces mérkőzésen hengereltek, 10-1-re kiütötték szlovén ellenfelüket. Noha a felkészülési mérkőzések természetesen nem tétmeccsek, azért tíz gólt lőni, pláne egy szlovén második ligás csapatnak, mindenképpen elismerésre méltó teljesítmény, olyan végeredmény, amelyre mindenki felkapja a fejét.

- Sok olyan dolgot láttam viszont a mérkőzésen, amit edzésen is gyakoroltunk - mondta Aleksandar Jovic. - Rengeteg gólhelyzetet alakítottunk ki, amelyeket jó arányban értékesítettünk. A felkészülési meccseken az eredmények nem olyan fontosak, de mégis választ adnak arra, hogy milyen irányban halad a csapat. Valamennyi futballista bizonyítási lehetőséget kapott. Pozitívum az is, hogy az edzőtáborban egyetlen játékosom sem sérült meg. Az elmúlt két hétben - Szombathelyen és Ausztriában - sokat dolgoztunk azon, hogy a csapat úgy játsszon, ahogy azt szeretnénk - védekezésben és támadásban egyaránt. Azon vagyunk, hogy a játékosok számára világosak legyenek az alapelvek és hogy tudják, mit és miért csinálunk a pályán. Ha ez megvan, akkor fel kell, hogy vállalják a felelősséget a döntésekben. Tudniuk kell, hogy döntéseik szoros összefüggésben vannak a csapat teljesítményével. A futballt lábbal játsszák, de a döntések a fejben születnek és ezért fontos, hogy a meccseken maximálisan, végig koncentráljanak. 

                       Aleksandar Jovic igyekszik elmagyarázni a játékosoknak, mire miért van szükség

A vasiak hétfőtől Szombathelyen folytatják a felkészülést, szombaton 16.30-kor az Illés Akadémián az osztrák másodosztályú Rapid Wien II. ellen vívnak edzőmérkőzést.

További hírek

Megtekintés
Lemondott tisztségéről a Haladás ügyvezetője

A mai napon Szántó Erzsébet a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. ügyvezetője benyújtotta lemondását.
0 0 0 2024.05.10. 17:30
Megtekintés
Továbbra sincs licencünk a következő szezonra

Az MLSZ Elsőfokú Licencadó Bizottsága a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. NBI-es licenckérelmét 2024. május 10-i ülésén elutasította.
0 0 0 2024.05.10. 13:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink