Szombathelyi Haladás


Késői hajrá, vereség az Óvártól


2023.05.07. 21:00
PA

A Merkantil Bank Liga 36. fordulójában a Szombathelyi Haladás hazai pályán 2-1-re kikapott a Credobus Mosonmagyaróvártól.

SZOMBATHELYI HALADÁS–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 1-2 (0-2). 

Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 769 néző. Vezette: Molnár A. (Aradi, Kiss B.)
HALADÁS: Mursits – Csonka, Devecseri (Bosnjak, 46.), Bolla  – Nyíri (Katona, 85.), Zvekanov, Rácz, Horváth R. (Mayer, 85.), Doktorics – Molnár R., Borvető (Tóth M., 46.). Edző: Michal Hipp
MOSONMAGYARÓVÁR: Heinrich – Simita, Papp Sz., Deák I., Horváth K. –  Végh B., Gáncs (Tifán-Péter, 82.), Illés D. (Czingráber, 77.) – Szalka (Korbély, 64.), Jasarevic (Debreceni A., 82.), Nagy Z. (Nagy K., 64.). Edző: Király József
Gólszerzők: Csonka  (79.), ill. Illés D. 2 (7., 37.).

7. perc: Bal oldali támadás végén Illés elé került a labda, a támadó nyolc méterről, laposan a jobb sarokba lőtt (0-1).

34. perc: Ezt túljátszották a hazaiak. Doktorics három csel után Horváthhoz passzolt, a támadó a jobb oldalon felfutó Nyírihez, a játékos az ötösnél befelé cselezett, ám végül szögetre mentettek a védők.

36. perc: Molnár Rajmund 19 méteres, jobb sarokra tartó lövését védte Heinrich. 

37. perc: Illés vezetgette a labdát, majd 20 méterről kilőtte a bal sarkot (0-2).

41. perc: Doktorics lőtt 24 méterről, kissé balról a kapu fölé

60. perc: Egy hosszú labdával Illés lépett ki, amikor Csonka a tizenhatoson belül feldöntötte. Sárga lap és tizenegyes! A büntetőt Végh félmagasan a jobb sarok felé lőtte, de Mursits a kapufára tolta a lövést.

75. perc: Horváth Rajmund váltott ritmust a bal oldalon, egy csel után 22 méterről, középről a léc fölé bombázott. 

79. perc: Csonka húzódott előre, majd 25 méterről óriási gólt lőtt a jobb sarokba (1-2)

95. perc: Bolla került nagy helyzetbe a bal oldalon, de 10 méteről fölé lőtt

A szombathelyiek ragadták magukhoz a kezdeményezést, mégis a vendégek szereztek vezetést. A folytatásban is a vasiak domináltak, de komoly helyzetet nem sikerült kidolgozniuk. Az óváriak stabilan védekeztek, és ebből indított kontrákkal próbálkoztak. A játék a vendégek térfelén folyt, ám a félidő lefújása előtt Illés Dávid ismét megrázta magát, és egy nem túl erős lövéssel ugyan, de kilőtte a bal sarkot.

Szünet után sem változott a játék képe: a Haladás támadott, a Mosonmagyaróvár védekezett, mégis utóbbi csapat jutott tizenegyeshez, de Végh Bence lövését kivédte Mursits Roland. Más kérdés, hogy a mezőnyfölény helyzetek, gólok nélkül semmit sem ért. Márpedig a hazaiak különösebb elképzelés nélkül vezették támadásaikat. Jobb híján átlövésekkel kísérletezett a Hali: ám ezekből sokáig nem lett semmi. A hajrában aztán egy védő, Csonka Bonifác lőtte át a vendégek védelmét, szépítettek a vasiak. A hátralévő időben mindent megtettek a szombathelyiek az egyenlítésért, de az idegesség sok hibát szült. A Mosonmagyaróvár tehát meglepő, de nem érdemtelen győzelmet aratott Szombathelyen. 

További hírek

Megtekintés
A Szekszárdot fogadja a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 20. fordulójában szombaton 16 órakor a Haladás Sportkomplexumban a Haladás Viktória a Szekszárdi WFC-t fogadja.
0 0 0 2024.04.26. 20:10
Megtekintés
A Mecsekalján a Szombathelyi Haladás

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában vasárnap 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Pécsi MFC vendége lesz.
0 0 0 2024.04.26. 12:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink