Szombathelyi Haladás


Győzelem a szlovén dobogós ellen


2023.02.12. 09:30
PA

Női felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a Haladás Viktória 1-0-ra legyőzte a szlovén első osztály harmadik helyén álló ZNK Radomljét.

Haladás-Viktória-ZNK Radomlje 1-0 (0-0). Szombathely, Illés Akadémia, női felkészülési labdarúgó-mérkőzés.

Haladás Viktória: Schildkraut – Németh A., Horti, Gődér, Baccaro (Varró, 46.) – Kovács V. (Kiss-Lantos, 46.), Urbán, Kis (Kránicz, 46.), Csáki – Vladulescu, Sweatman (Németh M., 17.). Edző: Markó Edina.

A Haladás Viktóriában Feketevízi Tímea és Nagypál Fatima sérülés, Dobó-Nagy Boglárka betegség miatt nem játszhatott. És természetesen még nem lépett pályára a műtét utáni rehabilitációját töltő Koprena, Balogh, Szil és Nagy Vanessza sem.

Nagy iramban kezdtek a csapatok, a szlovénok valamivel többet birtokolták a labdát. Negyedóra telt el a meccsből, amikor Sweatman egy összecsapás után a földön maradt. A jamaikai válogatott légiós külső bokaszalagja sérült meg, le is kellett cserélni – majd kórházba szállították kivizsgálásra. A vendégek alakítottak ki veszélyesebb helyzeteket, a sérülése után kezdőként először a kapuba visszatérő Schildkraut kétszer is nagyot védett. A vasiak kontrákkal próbálkoztak.

Szünet után viszont már a hazaiak domináltak. A 48. percben Varró 22 méteres szabadrúgását a vendégek kapusa, Galyot a felső lécre tolta. Az 59. percben viszont a szlovének szerezhettek volna gólt, egy védelmi hiba után Mihelic egyedül vezette a kapura a labdát, de lövését Schildkraut bravúrral védte. A 67. percben Kiss-Lantos a kapusról kipattanó labdát nagy helyzetből hét méterről fölé lőtte. Két perc múlva Kiss-Lantos szépen húzta meg a jobb oldalt, egy szép csellel befelé fordult, amikor védője buktatta. A büntetőt Gődér a középen maradó kapus mellett a jobb sarokba lőtte (1-0). Egy perc múlva jobb oldali szöglet után Kránicz fejelt a felső kapufára, majd két perc elteltével ugyanő 12 méterről alig lőtt a bal sarok mellé. A 81. percben Csáki egy igazítás után 23 méterről, ballal, középről lőtt, a kapus üggyel-bajjal védett. Négy perc múlva a meccs utolsó lényegi momentumaként a másik oldalon Horti mentett becsúszva órásit gólhelyzetben.

Az első félidőben a Radomlje, a másodikban a Haladás Viktória futballozott jobban, a szombathelyi együttes szép győzelmet aratott a szlovén első osztály harmadik helyén álló ellenfele ellen

További hírek

Megtekintés
A Szekszárdot fogadja a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 20. fordulójában szombaton 16 órakor a Haladás Sportkomplexumban a Haladás Viktória a Szekszárdi WFC-t fogadja.
0 0 0 2024.04.26. 20:10
Megtekintés
A Mecsekalján a Szombathelyi Haladás

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában vasárnap 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Pécsi MFC vendége lesz.
0 0 0 2024.04.26. 12:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink