Szombathelyi Haladás


"Az elmúlt hetek edzései újabb lendületet adtak a folytatásra"


2023.01.24. 09:00
PA

A Szombathelyi Haladás csapatkapitánya, Németh Milán rutinos futballista, számtalan nyári és téli alapozáson van már túl. A téli felkészülés rövid de tartalmas volt, ilyenkor kell megalapozni a sikeres tavaszt, az elmúlt hetek edzései pedig újabb lendületet adtak a csapatnak a folytatásra.

- A téli szünetről úgy jöttünk vissza, hogy ki voltunk éhezve a labdára, a futballra, örültünk, hogy találkozhattunk a társainkkal – mondta Németh Milán. – Az alapozást pedig úgy fogom fel, hogy ha most mindent beleteszek, akkor a meccseken könnyebb dolgom lesz, jobban bírom majd erővel. A hideggel sincs gondom ilyenkor, alaposan felöltözök és mivel folyamatosan mozgok, annyira nem is fázok. És mint sokminden, ez is fejben dől el. Rövid, de nagyon tartalmas felkészülésünk volt. Noha a téli szünet előtt lendületben voltunk, sorban nyertük a meccseinket, nem gondolom, hogy a szünet megtörte volna a csapatot. A Mester a munkában hisz, mi pedig elvégeztük, amit kért tőlünk, szóval pozitívan tekintek előre: az elmúlt hetek edzései inkább pluszt, újabb lendületet adtak a folytatásra. Ami a felkészülési mérkőzéseket illeti, ezek jól sikerültek, csapatként futballoztunk, de ne felejtsük el: tét nélküli találkozók voltak.  

                 Németh Milán és társai kemény felkészülésen vannak túl - jöhetnek a tétmeccsek

- Ősszel az úgynevezett kiscsapatok ellen néha gyengébben, míg az erősebb gárdák ellen eredményesebben futballozott a Haladás. Hogy lehet tavasszal előbbin javítani, míg utóbbit megtartani? 

- Koncentráltabban kell fociznunk, nem ellenfelünkkel, hanem magunkkal kell foglalkoznunk, a saját játékunkat kell játszanunk – minden körülmény között. Egyelőre nem gondolok arra, hányadik helyen végezhetünk a szezon végén. Meccsről-meccsre haladunk majd, akkor semmi sem zökkenthet ki minket. Hazai mérkőzéseinket meg kell nyernünk, idegenből pedig pontot, pontokat kell elhoznunk. Vasárnap egy jó és hajtós meccs elé nézünk, de hazai pályán mi vagyunk az esélyesebbek. Jó állapotban vagyunk, szurkolóink mellettünk vannak – a három pont a cél.  

További hírek

Megtekintés
Megkaptuk az NB III.-as licencet

A Szombathelyi Haladás Kft. a 2024/25-ös bajnoki évre szóló NB III.-as (harmadosztályú) licenc iránti kérelmet nyújtott be.
0 0 0 2024.05.28. 18:40
Megtekintés
Sok-sok fotó a gyirmóti bajnokiról

Képek a vasárnap délutáni összecsapásról.
0 58 0 2024.05.27. 14:55

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink