Szombathelyi Haladás


Derekas: hat mérkőzés, öt gól


2023.01.18. 08:30
PA

A Szombathelyi Haladás támadó középpályása, Derekas Zoltán szerezte a zöld-fehérek győztes gólját Sankt Pöltenben.

Az őszi bajnokikat is beleszámítva, utolsó hat mérkőzését megnyerte a Szombathelyi Haladás. A zöld-fehérek 6-4-re verték a Kozármislenyt, 2-1-re nyertek Diósgyőrött, 2-0-ra Csékváron, míg múlt szombaton 3-2-re legyőzték a Nagykanizsát, 6-1-re a Csornát, kedden délután pedig 1-0-ra nyertek az osztrák másodosztály listavezetőjének, az SKN St. Pöltennek az otthonában. A gólt az a Derekas Zoltán szerezte, aki – ismét csak az előző hat meccset nézve – a Kozármisleny és a Csorna ellen egyaránt két-két találatot jegyzett. A nyáron igazolt 24 éves támadó középpályás az őszi szezon hajrájában nagyon elkapta a fonalat, a Hali egyik legjobban teljesítő játékosa volt.

- Erős ellenféllel játszottunk, a mérkőzés elején az osztrákok birtokolták többet a labdát – mondta Derekas. – De az, hogy egy csapatnál többet van a labda, nem azt jelenti, hogy ez a gárda irányítja is a játékot. Stabilak voltunk, kompaktan, egységesen védekeztünk, majd a félidő második felében már helyzeteket is kialakítottunk. A második félidőre én is beálltam, az első félidei csapathoz képest összesen kilenc helyen változtatott a mester. Ebben a játékrészben is hasonló volt a játék, mint az első félidőben, de hiába volt többet náluk a labda, mindössze egy helyzetet tudtak kialakítani. Mi viszont Rácz Barni révén szereztünk egy gólt, ám végül érvénytelenítették. Majd lőttünk még egyet: ez már a játékvezető szerint is szabályos volt. Egy szabadrúgás után Rácz visszagurította a labdát, én pedig a második ütemben érkezve a jobb sarokba lőttem. Összességében úgy gondolom, a meccsen végig jól védekeztünk, kontrákból pedig sok veszélyes támadást vezettünk. Ami a gólomat illet, mindig jól esik, ha az ember betalál, emellett önbizalmat is ad. Másrészt olyan csapatot győztünk le, amely vezeti az osztrák másodosztályú bajnokságot, azaz erős csapattal játszottunk. Persze a Nyíregyháza elleni bajnokira készülünk, az a legfontosabb, de ennek a győzelemnek is örülünk. Kemény felkészülésen vagyunk túl, szinte minden nap két edzést vezényelt a szakmai stáb Szombaton lesz még egy szintén erős ellenfél ellen egy edzőmeccs, majd jövő héten már a frissítésen lesz a hangsúly – és felvesszük a bajnoki ritmust.

                                                         Derekas Zoltán jó formában futballozik

További hírek

Megtekintés
A Szekszárdot fogadja a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 20. fordulójában szombaton 16 órakor a Haladás Sportkomplexumban a Haladás Viktória a Szekszárdi WFC-t fogadja.
0 0 0 2024.04.26. 20:10
Megtekintés
A Mecsekalján a Szombathelyi Haladás

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában vasárnap 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Pécsi MFC vendége lesz.
0 0 0 2024.04.26. 12:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink