Szombathelyi Haladás


A tettek embere


2016.07.07. 17:00
Pum András

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás holland támadója, Sjoerd Ars nem jósolja meg, hány gólig jut, sokkal inkább a pályán bizonyítana.

A 32 esztendős, 2018. június 30-ig a Haladáshoz szerződött Sjoerd Ars pályafutása során hazájában a De Graafschap, az Omniworld, a Go Ahead Eagles, a Roosendal, a Zwolle csapatában szerepelt, majd 2011-ben légiósnak állt, a bolgár Levszki Szófia szerződtette. A Levszki kölcsönadta a kínai Tianjin Tedának, ahol 29 meccsen 13 gólig jutott. Majd a török Konyaspor foglalkoztatta kölcsönjátékosként, aztán a szintén török Karsíyaka igazolta le.2014-ben hazatért Hollandiába, a NEC Nijmegenhez csatlakozott. Legutóbb a holland másodosztályú Breda futballistája volt, 33 bajnokin 21 gólt vágott.

Pályafutása során 216 másodosztályú holland meccsen 125 gólt szerzett, a holland elsőosztályban két bajnokin szerepelt. 

- Mivel előző klubom, a NAC Breda nem jutott fel az elsőosztályba, volt egy opció a szerződésemben, hogy távozhatok – jelezte Sjoerd Ars. – Éppen Velencében nyaraltam, amikor befutott a Haladás ajánlata. Nem sok információm volt a magyar futballról és a szombathelyi csapatról sem, úgyhogy érdeklődtem olyan korábbi játékostársaimtól, akiknek van vagy volt magyar csapattársuk. Miután a világhálón utánanéztem a klubnak és a városnak, személyesen is eljöttem megnézni, hová is kerülnék. Tetszett amit láttam, úgyhogy belevágtam a kalandba. Persze korábbról is ismertem magyar labdarúgókat, főleg akik nálunk Hollandiában szerepeltek, így Babos Gábor vagy Dzsudzsák Balázs neve természetesen nem volt ismeretlen számomra. Rengeteg fiatal futballista található most a Haladásban, technikás csapattársaim vannak, mindenki ezer százalékon dolgozik. Nyitott, barátságos emberekkel találkoztam a városban és a klubban is, így elmondhatom, máris sikerült beilleszkednem.

                    Sjoerd Ars korábbi klubjaiban remek mutatókkal rendelkezett. Fotó: Unger Tamás

- Ami az erősségeimet illeti, fizikai felépítésemnek köszönhetően jól tartom a labdát, gyakran megelőzöm a védőket és a góllövéssel sem állok hadilábon - folytatta Ars. -  Viszont nem szeretnék jósolni, hány gólig juthatok, egyrészt meg kell ismernem az ellenfeleinket, de úgy gondolom, úgyis majd a pályán, a tettek beszéljenek. Nyilván egyedül senki sem lehet sikeres, csapatként kell jól együtt dolgoznunk. Azt tudom, hogy az FTC, a Videoton, a Debrecen nagyon erős csapat, de remélem mi is jók leszünk és látványos támadófutballal rukkolunk elő. Egyelőre egyedül költöztem Szombathelyre, két gyermekem miatt a család egy ideig látogatóba jön, de később ők is követnek a vasi megyeszékhelyre.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink