Szombathelyi Haladás


Edzés az esőben


2023.01.09. 18:00
Pum András

Hétfőn délután megkezdte a felkészülést a női labdarúgó NB I. tavaszi szezonjára a Haladás Viktória együttese.

Utoljára másfél hónapja, november 27-én játszott bajnoki mérkőzést a női labdarúgó NB I. 6. helyén álló Haladás Viktória. Markó Edina együttese ezt követően két hétig még edzésben maradt, majd szabadságra utaztak a lányok. Hétfőn kora délután viszont újra benépesült a szombathelyiek öltözője, az őszt két magabiztos győzelemmel záró vasiak megkezdték a felkészülést a március 11-én rajtoló tavaszi szezonra. Illetve tétmeccsen ezt megelőzően, a Magyar Kupa negyeddöntőjében már pályára lépnek Hortiék – ellenfelüket azonban még nem sorsolták ki. Ami a keretet illeti, a tengerentúli légiósok közül Marlo Sweatman decemberben hazautazott az Egyesült Államokba, Floridába, ugyanakkor az uruguay-i Camila Baccaro nem repült vissza Dél-Amerikába, hanem családjával Spanyolországban, Barcelona környékén töltötte téli pihenőjét.

Sweatman a repülőjáratok miatt később, pár nap múlva tud csatlakozni a csapathoz, Baccaro viszont  elkezdte a munkát. A korábban műtött játékosok közül Szil Tünde, Jelena Koprena várhatóan szintén a következő napokban kezdi el a tréningeket, míg Nagy Vanessza és Balogh Henrietta visszatérése még jóval odább van. Elképzelhető, hogy Nagy térdét műteni is kell. A bajnokságot vezető Illés Akadémia U19-es csapatából az őszhöz hasonlóan ezúttal is többen edzettek a felnőttekkel, a fiatalok közül még a középpályás Gravanecz Gréta csatlakozott a Haladás Viktóriához. 

– A lányok télen egyénre szabott edzésprogramot kaptak, úgyhogy nem a nulláról indítottuk a felkészülést – mondta Markó Edina, a Haladás-Viktória vezetőedzője, aki a műfüves pályán megtartotta csapata évindító edzését. – Nagyon oda kellett figyelni a terhelésükre, hiszen voltak, akik végigfutballozták az őszt, mások az U19-es együttesben szerepeltek és akkor még nem beszéltünk a korábban sérült, rehabilitációjukat töltő játékosokról. Az első hét amolyan felvezető hét, az edzések mellett különböző mérések, tesztek várnak a lányokra, megnézzük, az otthon végzett munkájuk mennyire volt hatékony. A fokozatosság a cél, ügyelünk arra, nehogy megsérüljenek a futballisták. Nagyon hosszú, két hónapos felkészülés áll előttünk, úgyhogy március elejére kell majd csúcsformába lendülnünk. De nincs mese, ez a feladat, ezt kell megoldanunk. A játékoskeretben nagy valószínűséggel nem lesz változás, senki sem távozik és úgy tűnik, érkező sem lesz.

A viktóriások hat edzőmérkőzést vívnak a télen, az elsőt január 24-én hazai pályán az NB II.-es Budaörs ellen.
A Haladás Viktória programja. Felkészülési mérkőzések. Január 24.: Haladás Viktória–Budaörs. 28., 17.00: Haladás Viktória–Sturm Graz (osztrák). Február 5., 13.00: Haladás Viktória–SK Wildcats (osztrák). 11., 17.00: Haladás Viktória–Radomlje (szlovén). 19., 13.00: Haladás Viktória–Komarno (szlovák). 25., 12.00: First Vienna (osztrák)–Haladás Viktória. Március 4.: Mol Fehérvár–Haladás Viktória. Március 8., Magyar Kupa, 5. forduló (még nincs ellenfél). 11., NB I., 13. forduló: ETO FC Győr–Haladás Viktória.

További hírek

Megtekintés
Egygólos vereség

A női labdarúgó NB I. 15. fordulójában a Haladás Viktória 1-0-ra kikapott a Puskás Akadémia otthonában
0 0 0 2023.03.26. 18:00
Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A Simple Liga női labdarúgó NB I. 15. fordulójában vasárnap 15.45-kor (Tv: M4 Sport, online: m4sport.hu) a Pancho Arénában a Haladás Viktória a Puskás Akadémia vendége lesz.
1 0 0 2023.03.24. 14:40

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink