Szombathelyi Haladás


Edzés az esőben


2023.01.09. 18:00
Pum András

Hétfőn délután megkezdte a felkészülést a női labdarúgó NB I. tavaszi szezonjára a Haladás Viktória együttese.

Utoljára másfél hónapja, november 27-én játszott bajnoki mérkőzést a női labdarúgó NB I. 6. helyén álló Haladás Viktória. Markó Edina együttese ezt követően két hétig még edzésben maradt, majd szabadságra utaztak a lányok. Hétfőn kora délután viszont újra benépesült a szombathelyiek öltözője, az őszt két magabiztos győzelemmel záró vasiak megkezdték a felkészülést a március 11-én rajtoló tavaszi szezonra. Illetve tétmeccsen ezt megelőzően, a Magyar Kupa negyeddöntőjében már pályára lépnek Hortiék – ellenfelüket azonban még nem sorsolták ki. Ami a keretet illeti, a tengerentúli légiósok közül Marlo Sweatman decemberben hazautazott az Egyesült Államokba, Floridába, ugyanakkor az uruguay-i Camila Baccaro nem repült vissza Dél-Amerikába, hanem családjával Spanyolországban, Barcelona környékén töltötte téli pihenőjét.

Sweatman a repülőjáratok miatt később, pár nap múlva tud csatlakozni a csapathoz, Baccaro viszont  elkezdte a munkát. A korábban műtött játékosok közül Szil Tünde, Jelena Koprena várhatóan szintén a következő napokban kezdi el a tréningeket, míg Nagy Vanessza és Balogh Henrietta visszatérése még jóval odább van. Elképzelhető, hogy Nagy térdét műteni is kell. A bajnokságot vezető Illés Akadémia U19-es csapatából az őszhöz hasonlóan ezúttal is többen edzettek a felnőttekkel, a fiatalok közül még a középpályás Gravanecz Gréta csatlakozott a Haladás Viktóriához. 

– A lányok télen egyénre szabott edzésprogramot kaptak, úgyhogy nem a nulláról indítottuk a felkészülést – mondta Markó Edina, a Haladás-Viktória vezetőedzője, aki a műfüves pályán megtartotta csapata évindító edzését. – Nagyon oda kellett figyelni a terhelésükre, hiszen voltak, akik végigfutballozták az őszt, mások az U19-es együttesben szerepeltek és akkor még nem beszéltünk a korábban sérült, rehabilitációjukat töltő játékosokról. Az első hét amolyan felvezető hét, az edzések mellett különböző mérések, tesztek várnak a lányokra, megnézzük, az otthon végzett munkájuk mennyire volt hatékony. A fokozatosság a cél, ügyelünk arra, nehogy megsérüljenek a futballisták. Nagyon hosszú, két hónapos felkészülés áll előttünk, úgyhogy március elejére kell majd csúcsformába lendülnünk. De nincs mese, ez a feladat, ezt kell megoldanunk. A játékoskeretben nagy valószínűséggel nem lesz változás, senki sem távozik és úgy tűnik, érkező sem lesz.

A viktóriások hat edzőmérkőzést vívnak a télen, az elsőt január 24-én hazai pályán az NB II.-es Budaörs ellen.
A Haladás Viktória programja. Felkészülési mérkőzések. Január 24.: Haladás Viktória–Budaörs. 28., 17.00: Haladás Viktória–Sturm Graz (osztrák). Február 5., 13.00: Haladás Viktória–SK Wildcats (osztrák). 11., 17.00: Haladás Viktória–Radomlje (szlovén). 19., 13.00: Haladás Viktória–Komarno (szlovák). 25., 12.00: First Vienna (osztrák)–Haladás Viktória. Március 4.: Mol Fehérvár–Haladás Viktória. Március 8., Magyar Kupa, 5. forduló (még nincs ellenfél). 11., NB I., 13. forduló: ETO FC Győr–Haladás Viktória.

További hírek

Megtekintés
Kimaradtak a helyzetek

A női labdarúgó NB I. 13. fordulójában a Haladás Viktória gólnélküli döntetlent játszott a sereghajtó Budaörssel.
1 38 0 2024.03.02. 19:00
Megtekintés
A Budapest Honvédot fogadjuk

A labdarúgó NB II. 23. fordulójában vasárnap 17 órakor a Haladás Sportkomplexumban a Szombathelyi Haladás a Budapest Honvédot látja vendégül.
0 0 0 2024.03.01. 18:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink