Szombathelyi Haladás


"Örömmel fogadtam el a Haladás ajánlatát"


2022.09.20. 19:45
PA

Csapatunk kedden kinevezett vezetőedzője,Michal Hipp jó emlékekkel tért vissza a Szombathelyi Haladáshoz.

A tőle megszokott lelkesedéssel tartotta meg első szombathelyi edzését a Haladás régi-új vezetőedzője, Michal Hipp. A szlovák tréner anno közel egy évig már irányította csapatunkat, regnálása alatt olyan emlékezetes győzelmeket arattunk, mint a bajnoki stadionavatón az FTC ellen elért 2-1, vagy például a Fradi elleni diadal után két héttel a Mol Fehérvár elleni hazai 1-0. A Haladásra - ha nem is az előbbi kaliberű együttesek - de nehéz ellenfelek várnak az elkövetkező időben. A zöld-fehérek másfél hét múlva a harmadik Pécs otthonába utaznak, aztán a negyedik Kazincbarcika érkezik, majd megyünk a második Gyirmóthoz, aztán jön a listavezető MTK. Szép feladat, de az 59 éves, elsősorban a kemény munkában hívő Hipp nem retten meg az ilyen kihívásoktól -  Haladástól való távozása után válogatottnál és klubcsapatnál is dolgozott. Hipp most sem titkolta jó értelemben vett munkamániáját, amikor megkérdeztük, hogy azon a telefonszámon érjük-e el, amelyiken korábban, az edzői öltözőre mutatva megjegyezte: itt mindig megtaláljuk.

                                    Michal Hipp Tarján Patriknak és Sipos Zoltánnak mutatja a feladatokat

- Miután eljöttem Szombathelyről, két évig a kazahsztáni válogatottat irányítottam, a második évben pedig párhuzamosan a szintén kazah Asztanánál dolgoztam másodedzőként - mondta a kedd délutáni edzést követően Hipp. - Aztán Szlovákiában tartottam UEFA PRO-licenes képzéseket. Amikor megkeresett a Haladás, nem sokat gondolkodtam. Noha van egy olyan mondás, mely szerint kétszer ugyanabba a folyóba nem lépünk, ez a futballra nem igaz. Anno nagyon szép időszakom volt a Haladásnál eltöltött szűk egy év, szép emlékeim vannak. Nagyon jó szívvel gondolok vissza a játékosokra, a városra az itt élő emberekre, a szurkolótáborra. Éppen ezért nagyon örültem a Haladás megkeresésének és ajánlatának, amelyet örömmel fogadtam el. A mostani keretből van több játékos, akivel akkoriban együtt dolgoztam, ismerem a körülményeket, a lehetőségeket. Mindezek nagyon sokat nyomtak a latba, amikor elfogadtam az ajánlatot. Mondhatom, hogy az NB II. mezőnyére is van rálátásom. Ami a Haladás meccseit illeti, mióta eljöttem, többször is jártam a Haladás Sportkomplexumban, legutóbb például az elmúlt bajnokságban a Győr elleni 1-1-es összecsapásra utaztam el. De ott voltam például a csapat tavaly nyári, dunaszerdahelyi felkészülési mérkőzésén is - mindig is érdekelt, mi van a Halival.Az utóbbi időben pedig az interneten streamen több bajnokiját is megnéztem a csapatnak, csakúgy, mint a putnoki Magyar Kupa-meccset. De nem ugyanaz mérkőzésen és edzésen látni a játékosokat, úgyhogy most az a legfontosabb feladatom, hogy testközelből is megismerjem, megnézzem a labdarúgókat. És mielőbb szeretném velük elsajátítani azt általam elképzelt játékrendszert, taktikát. A mai tréningen a csapat egyik részének - akik Putnokon többet játszottak - aerobfutások voltak, a többiek számára pedig különböző technikai feladatok és kétkapus játék.Olyan Haladást szeretnék látni a jövőben, amelyben folyamatosan fejlődnek a játékosok, emellett pedig a csapat látványosan feljebb és feljebb lépked a bajnoki táblázaton. 

További hírek

Megtekintés
Fotókon a szerdai bajnoki előtti utolsó edzésünk

Sok-sok kép csapatunk kedd délutáni tréningjéről.
0 21 0 2022.10.04. 19:00
Megtekintés
Visszatérés a Haladás-stadionba

Vezetőedzőnk, Michal Hipp nehéz mérkőzésre számít szerdán - de örül, hogy ismét a Haladás Sportkomplexumban irányíthatja a Szombathelyi Haladást.
0 0 0 2022.10.04. 16:05

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink