Szombathelyi Haladás


Kupaellenfélnéző - Budapest Honvéd


2022.09.20. 10:00
PA

Az NB I.-es kispesti együttest fogadjuk október 19-én a Haladás Sportkomplexumban.

A MOL Magyar Kupa 4. fordulójában október 19-én (a pontos kezdési időpont még nem ismert) a Szombathelyi Haladás a Budapest Honvédot fogadja. A kispesti együttes múltja jóval fényesebb, mint jelenje. A Honvéd többek között 14-szeres magyar bajnok, 8-szoros Magyar Kupa-győztes, olyan legendás futballisták viselték a kispesti mezt, mint a valaha élt legjobb magyar futballista, Puskás Ferenc, aztán Kocsis Sándor, Czibor Zoltán, Bozsik József, Tichy Lajos vagy éppen Détári Lajos - és még hosszasan sorolhatnánk a honvédos klasszisokat.

A közelmúltban a két csapat összecsapott a Magyar Kupában, a 2019/20-as kiírásban a nyolc közé jutásért vívott első meccsen a Budapest Honvéd 1-0-ra nyert,míg a visszavágón a rendes játékidőben az NB II.-es, Mátyus János irányította Haladás Jancsó András találatával 1-0-ra vezetett, sőt, a hosszabbításban Tóth Barna góljával már 2-0-ra ment - és megvoltak a lehetőségei az újabb gólokra is. Ám a Honvéd Ivan Lovric révén a 100. percben szépített, maradt a 2-1, idegenben lőtt góllal a kispestiek jutottak a legjobb nyolcba. Ez volt az a párharc, melynek első meccsének lefújása után Davide Lanzafame kvázi torkonragadta Szekér Ádámot, a játékvezető pedig kiállította az olaszt. 

                                     Jancsó András góljával vezettünk a kupában a Honvéd ellen

Ami a közelmúltat illeti, a Budapest Honvéd a 2021/22-es kiírásban a 9. helyen végzett, nyáron pedig Nebojsa Vignjevicet a skót Tom Courts váltotta a kispadon. A piros-feketékrosszul, két vereséggel kezdték a bajnokságot, majd szép lassan, de belelendültek, jelenleg a 8, helyen állnak a tabellán. A kispestiek keretében egy korábbi szombathelyi futballista, az Illés Akadémián nevelkedett Tamás Krisztián található. Rajta kívül a XIX. kerületieket erősíti például Zsótér Donát, a válogatottba is meghívott kapus, Szappanos Péter, Nagy Dominik, Nikola Mitrovic, Nenad Lukic.  A Honvéd a kupa 3. fordulójában a Dorogot győzte le idegenben 2-0-ra.

Mivel a két szurkolótábor egészen az 1990-es évek óta remek viszonyt ápol egymással, így a hangulattal biztosan nem lesz gond a Rohonci úti összecsapáson.

További hírek

Megtekintés
A Szekszárdot fogadja a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 20. fordulójában szombaton 16 órakor a Haladás Sportkomplexumban a Haladás Viktória a Szekszárdi WFC-t fogadja.
0 0 0 2024.04.26. 20:10
Megtekintés
A Mecsekalján a Szombathelyi Haladás

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában vasárnap 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Pécsi MFC vendége lesz.
0 0 0 2024.04.26. 12:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink