Szombathelyi Haladás


Felemás érzések


2022.05.31. 21:00
PA

A Szombathelyi Haladás támadó középpályása, Doktorics Áron jó teljesítményt nyújtott a magunk mögött hagyott bajnokságban.

A mieink saját nevelésű, szombathelyi születésű, 20 éves támadó középpályása, Doktorics Áron alapembere csapatunknak. "Doki" a 2021/22-es bajnokságban 25 alkalommal volt kezdő, hatszor csere, két gólt szerzett. Érdekesség, hogy mindkét találatot a Budaörsnek rúgta, az ősszel a szombathelyi 2-1-re, a tavasszal a Budaörsön 1-0-ra megnyert bajnokin. Lendületes szélsőjátéka nagy nyereség a Haladásnak. 

- Mi lehetett az őszi sikereink titka és a tavaszi, gyengébb szereplés oka?

- Jól sikerült a nyári felkészülésünk, jól is kezdtük a bajnokságot, az eredmények pedig nagy lendületet adtak a csapatnak - mondta Doktorics Áron. - Fiatal együttesünk van, megfelelő önbizalmat kaptunk a sikerektől a és a szurkolók is mögöttünk álltak - sokat segítettek buzdításukkal. Tudtuk, hogy valamennyi csapat ellen van keresnivalónk. Az más kérdés, lehet, hogy kicsit erőn felül is teljesítettünk, senki sem várta tőlünk ezt a szereplést. Előbb említettem, sok a fiatal a keretben, lehet, hogy nem mindenkinek sikerült megfelelően kezelni a sikereket és a győzelmek kicsit megzavarták a fejeket. Így az őszi utolsó hazai meccsek sajnos már nem sikerült úgy, mint a korábbiak.

- A téli horvátotszági edzőtábor jól sikerült és a rajt is: Győrött jó játékkal 2-0-ra nyertünk. Aztán mi történt?

- Valóban, hasznos és jó volt az umagi edzőtábor, ráadásul jó csapatok ellen értünk el biztató eredményeket. A tavaszi első fordulóban a Győrt - nyugodtan mondhatom - lefociztuk és a Nyíregyháza ellen sem ment rosszul, annak ellenére sem, hogy kikaptunk. Aztán...Talán úgy fogalmazhatnék, hogy ami ősszel befelé pattant, az tavasszal kifelé, amikor ősszel mellénk állt a szerencse, akkor tavasszal már nem. Persze követtünk el hibákat is, amelyeket remélem, hogy a következő bajnokságban kiküszöbölünk. 

                                                  Ha elsül Doktorics bal lába...

- Aztán az utolsó fordulókra a csapat kijött a gödörből.

- Nagyon sokat tettünk azért, hogy így legyen. Sokmindent kipróbáltunk, hogy mi lehet a célravezető, próbáltunk kemény munkával, aztán kicsit visszavettünk, de végig pozitívak voltunk, a szakmai stábbal együtt hittük abban, hogy előbb-utóbb jönnek az eredmények is. Sokat dolgoztunk és ennek meg is lett az eredménye. Ráadásul az utolsó meccseket jó csapatok ellen, a televízió nyilvánossága előtt, hazai környezetben játszottuk, ez pedig feldobott bennünk. Másrészt jobb gárdák ellen könnyebb futballozni itthon, mint amikor a kiesés ellen küzdő, az életükért harcoló, de alapvetően védekező csapatok érkeztek Szombathelyre. Persze ezt nem mentségként mondom, hiszen bármi áron, de meg kellett volna őket vernünk és akkor nem a hatodik helyen zárjuk a bajnokságot, hanem előbbre.

- Mennyire vagy elégedett a hatodik pozícióval?

- Az őszi szezont nézve nem lehetek elégedett, a tavaszt tekintve viszont igen. Szóval felemás érzéseim vannak, de összességében reális a hatodik hely. Az viszont pozitívum, hogy tavasszal az előttünk álló csapatoktól - a Kecskemétet leszámítva - nem kaptunk ki. Mindenesetre minden évben léptünk előre, remélem jövőre még előbbre, még nagyobbat lépünk. Ami a saját teljesítményemet illeti, ősszel inkább a középpályán játszottam, de azt a posztot annyira nem éreztem magaménak, nem is ment annyira a foci. Tavasszal viszont a széleken kaptam lehetőséget, akkor jobban ment a játék. Összességében vállalható volt az elmúlt bajnoki esztendőm, remélem a következő szezonban - a csapathoz hasonlóan - én is előbbre tudok lépni játékban és még jobb teljesítménnyel járulok hozzá a Haladás eredményességéhez.

- Hogy telik a nyári szünet?

- Összesen négy hét pihenőnk van, mivel alapvetően szeretek sportolni, mozogni, ezért például eljártam lábteniszezni. Az első két hétre egyébként teljes pihenőt kaptunk, jövő héten viszont kézhez kapjuk az egyéni edzésprogramunkat. Ami a nyaralást illeti, ma érkeztünk meg az egyik tengerpartra a barátőmmel, egy hétig leszünk itt, úgyhogy most a kikapcsolódásé a főszerep. A hazaérkezésünk után pedig - ahogy említettem is - elkezdem az egyéni edzésprogramot, hogy jó erőben várjam a június 20-i felkészülés kezdetét. Ha sikerül megerősítenünk a keretet, komolyabb célokért küzdhetünk.

További hírek

Megtekintés
Licenc: az MLSZ hiánypótlást kér

A Klub a pénzügyi kritériumok igazolásának május 3-ig tehet eleget.
0 0 0 2024.04.23. 20:30
Megtekintés
Vezetődedzőnk értékelése

Aleksandar Jovic szerint a Mosonmagyaróvár ellen nem az "igazi" Haladást láthattuk. Vezetőedzőnk ugyanakkor nem tudja elmarasztalni a játékosokat.
1 0 0 2024.04.23. 10:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink