Szombathelyi Haladás


Munka elvégezve, indulhat a bajnokság!


2021.07.29. 10:00
Pum András

Négy futballista távozott, nyolc érkezett a nyári szünetben a Szombathelyi Haladáshoz. A kispadon pedig a tősgyökeres szombathelyi Németh Szabolcs irányítja a bajnokságban a zöld-fehéreket.

A vasiak szakmai stábja és játékoskerete nyáron alaposan átalakult az elmúlt bajnoksághoz képest. A zöld-fehérek vezetőedzője Németh Szabolcs lett, segítői Sipos Norbert és Paulik István, visszatért Gusztafik Ádám erőnléti edző. Távozott Németh Márió (Diósgyőr), Jancsó András (Szentlőrinc), Medgyes Zoltán (Gyir­mót) és Schimmer Szabolcs (Király SE). Érkezett Tóth Máté (Mezőkövesd), Romic Danijel (Budafok), Délczeg Gergely (Dorog), Hegedűs Márk (Újpest), Szekér Ádám (Ajka, kölcsönből vissza), míg az Illés Akadémiáról Deza­mits Dominik, Szijjártó Ármin és Horváth Rajmund kapott profi szerződést.

A Haladás nyolc felkészülési mérkőzést vívott – erős, első és másodosztályú magyar és külföldi csapatok ellen. Hazai pályán a ZTE-vel (1-1), az Ajkával (1-1), az SK Rapid Wien II.-vel (4-1), az Al-Ettifaq FC-vel (1-1) és a Siófokkal (1-3), míg idegenben a Dunaszerdahellyel (2-4), a Gyirmóttal (0-1), Ausztriában az RFK Ahmat Groznijjal (0-0) csapott össze.

– Hathetes felkészülésen vagyunk túl, azt a munkát, amit elterveztünk, elvégeztük – mondta Németh Szabolcs vezetőedző. – A nagy hőség ellenére a játékosok becsülettel tették a dolgukat, mi pedig a stáb tagjaival igyekeztünk odafigyelni a megfelelő terhelésre, a regenerációra. De minden nyáron ilyen meleg van, ehhez alkalmazkodni kell, szóval ez nem kifogás semmire, a fiúk is szó nélkül, fegyelmezetten készültek. Maximálisan elégedett vagyok a hozzáállásukkal. Az edzőpartnereket pedig igyekeztünk úgy válogatni, hogy lemérhessük tudásunkat. Szlovák, orosz, szaúd-arábiai és magyar első osztályú ellenfelünk is volt. Az utolsó, Siófok elleni meccset leszámítva valamennyi találkozón elégedett voltam a játékosok hozzáállásával, teljesítményével. A Balaton-partiak elleni összecsapás azóta is bánt, próbálom keresni a hibákat, az okokat az ott látott futballunkra. De – ahogy említettem is – összességében elégedett vagyok a csapattal, hiszen nemcsak ezt az egy meccset, hanem a többit is nézni kell – együtt, az egészet. Legjobban egyébként a Groznij és az Al-Ettifaq elleni játékunk tetszett. Úgy érzem, jó úton járunk, persze egy edző sosem lehet elégedett, a hibákat ki kell elemezni és törekedni arra, hogy még tovább fejlődjünk. Azt mindenesetre megígérhetem szurkolóinknak, hogy az edzőmérkőzéseken látott támadószellemű futballal rukkolunk elő a bajnokságban is. Úgy igazoltunk, hogy valamennyi poszton meglegyen a versenyhelyzet a kezdőcsapatba kerülésért, egy posztra legalább két futballista jusson. Persze ha fejlődni akarunk, mindig szükség van további jó játékosokra. Ami a célokat illeti, mindenképpen szeretnénk a mezőny első felében végezni.

                               Németh Szabolcs hathetes felkészülésen van túl csapatával

További hírek

Megtekintés
A kupadöntő a tét

A női labdarúgó Simple Magyar Kupa elődöntőjében szerdán 16 órakor a Haladás Sportkomplexumban a Haladás Viktória a címvédő ETO FC Győrt fogadja.
0 0 0 2024.03.19. 12:10
Megtekintés
Így látta az ETO elleni meccset Aleksandar Jovic

"A játékosok a vereség ellenére maximálisan harcoltak a csapatért, a klubért" - Aleksandar Jovic vezetőedző értékelte az ETO FC Győr elleni mérkőzést.
1 0 0 2024.03.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink