Szombathelyi Haladás


Biztató bemutatkozás - döntetlen a ZTE ellen


2021.06.30. 20:30
PA

Első nyári felkészülési mérkőzésén a Szombathelyi Haladás 1-1-es döntetlent játszott a ZTE ellen.

Szombathelyi Haladás-ZTE 1-1 (1-0). – Szombathely, 350 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Derdák.
Haladás: Verpecz – Kállai (Tóth D., 46., Dezamits 90.), Mocsi, Romic (Debreceni, 46.), Németh Milán – Csilus (Holdampf, 46.), Szekér (Tóth Máté, 46.), Doktorics (Kiss B., 46.) , Rácz (Hegedűs, 46.) – Tóth Milán (Illés, 66.), Dragóner (Horváth R., 46.). Edző: Németh Szabolcs.
ZTE: Demjén – Németh E., Serafimov, Bobál, Gergényi – Babati, Bedi, Skribek, Sankovic – Beke, Koszta. Edző: Waltner Róbert. A ZTE-ben csereként pályára lépett: Gyurján, Papp, Meshack, Kovács B., Földvári, Sebestyén, Szalay, Tajti, Kálnoki-Kis. Edző: Waltner Róbert.

Az egész napos hőséget a kezdés előtt felváltotta az égi áldás: óriási eső zúdult Szombathelyre. A Haladásban Devecseri Szilárd Achilles-ín szakadás utáni rehabilitációját töltötte, Rózsa Dániel sérült, míg Bosnjak Predrag eltiltás miatt nem léphetett pályára. Változatos játékkal teltek az első percek, a vasiak kezdeményeztek többet. Dragóner lövését védte Demjén, majd a 14. percben Tóth Milán vezette a labdát a tizenhatos előtt, majd egy csel után 17 méterről óriási gólt lőtt a bal felső sarokba (1-0). A vasiak nagy kedvvel és fölényben futballoztak – eltüntették az osztálykülönbséget. A 32. percben Szekér ziccerből, 15 méterről leadott lövését védte bravúrral Demjén. A félidő hajrája kiegyenlített játékot hozott, aztán Verpecznek kellett egy nagyot védenie.

Szünet után Tóth Milán szép szólója után Hegedűs lőtt fölé kecsegtető helyzetből. Bár lehűlt a levegő, dörgött az ég, a hangulat egyre forróbb lett – a két tábor mellett olykor a két csapat játékosai sem kímélték egymást. Jó iramú, változatos volt a játék, mindkét csapat komolyan vette a presztízsmeccset. A 63. percben egy beadást Meschack közelről lőtt a hálóba (1-1). Egyik csapat sem volt elégedett a döntetlennel, így mindkét gárda ment előre a győztes találatért. A 65. percben Illés lövését blokkolták a védők, majd a másik oldalon Szalay lövését védte bravúrral Verpecz. Hullámzott a játék, de a hazai támadások jóval veszélyesebbek voltak, mint a zalaiaké. Az utolsó perceket nagyon megnyomták a zöld-fehérek, de távoli lövéseik pontatlanok voltak.

A két ősi rivális jó iramú meccset vívott, mindkét oldalon több helyzet maradt ki, összességében igazságos döntetlen született. A Haladás új edzőjével, Németh Szabolccsal a kispadon jó játékkal mutatkozott be szurkolóinak.

További hírek

Megtekintés
Kislánya született Szakály Attilának

Ma, április 30-án 3080 grammal a szombathelyi Markusovszky kórházban megszületett a Szombathelyi Haladás középpályása Szakály Attila és párja, Varga Evelin kislánya, Elina.
0 0 0 2024.04.30. 14:00
Megtekintés
Ismét nyert a Haladás II.

A Vas vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában a Szombathelyi Haladás II. két góllal verte a Büköt.
0 0 0 2024.04.30. 13:40

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink