Szombathelyi Haladás


A Hege


2021.06.22. 23:00
haladas.hu

Könyv jelent meg a Haladás legendás kapusáról, Hegedüs Péterről – A „Hege” aki király volt Király előtt címmel.

Ha valakinek a kalandos, sikeres – elképesztő sztorikban bővelkedő – életútja könyvért kiált, akkor az Hegedüs Péter - olvasható a vaol.hu oldalon. A könyv pedig megszületett – Gál László rendezte sorokba „Hege” gondolatait, történeteit. A könyvbemutatón Hegedüs Péter a maga sajátosan humoros módján jelezte, csak az igazat mondta el, nem beszélt mellé, nem szépített azokon az emlékeken sem, amelyeken lehetett volna.

- Sokak számára nyitott könyv az életem, de vannak olyan dolgok a pályafutásomban,  a magánéletemben, amelyeket tisztába szerettem volna tenni – ez most megtörtént – fogalmazott a 67 évesen is kiváló fizikai állapotnak örvendő, ma is aktív, kapusedzőként dolgozó Hegedüs Péter.

Csak néhány érdekesség: kiderült, hogy „Hege” gyerekkorában balettozott, illetve egyszer zongorázott egy temetésen – de persze szóba került a híres, nevezetes metrófogantyú, és több olyan pályán „elkövetett” mozdulatsor, ami mára legendává, Hegedüs Péter névjegyévé nemesült.

                   Balról: Gál László,Hegedüs Péter, Király Gábor Fotó: Cseh Gábor/Vas Népe

A könyvbemutatón Hegedüs Péter mellett Török Péter foglalt helyet, aki edzőként és sportvezetőként is segítette a pályafutását. Valamint a Haladás-legenda, a csapattárs, a jóbarát, Halmosi Zoltán, aki nagy szerepet játszott abban, hogy a kiváló kapus Kaposvárról a Haladáshoz került. És a válogatottsági rekorder Király Gábor, aki először példaképként tekintett Hegedüs Péterre, majd a tanítványa lett, ma pedig együtt dolgoznak azon, hogy jövő kapusgenerációja is sikeres legyen.

További hírek

Megtekintés
A Szekszárdot fogadja a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 20. fordulójában szombaton 16 órakor a Haladás Sportkomplexumban a Haladás Viktória a Szekszárdi WFC-t fogadja.
0 0 0 2024.04.26. 20:10
Megtekintés
A Mecsekalján a Szombathelyi Haladás

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában vasárnap 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Pécsi MFC vendége lesz.
0 0 0 2024.04.26. 12:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink