Szombathelyi Haladás


A három pont a cél!


2021.05.16. 10:10
PA

A Szombathelyi Haladás egyik legtehetségesebb játékosa, Debreceni Zalán tudja, hogy papíron a DVSC a vasárnap esti meccs esélyese, de győzni megy a Nagyerdei stadionba.

Csapatunk a Merkantil Bank Liga utolsó, 38. fordulójában ma este a DVSC vendégeként lép pályára. Azzal mindenki tisztában van, mekkora a tét a hazaiak számára: amennyiben nyernek vagy döntetlent játszanak - a Gyirmót és a Vasas-meccs eredményétől függetlenül - biztosan feljutnak, Hali-sikernél viszont két riválisuk kezében a sorsuk. Kérdés, az élet ismétli-e önmagát? Emlékezhetünk: egy éve az utolsó körben a DVSC-nek győznie kellett volna az NB I-ben maradáshoz, ám az utolsó, Nagyerdei Stadionban rendezett fordulóban csak 1-1-re végzett a Pakssal, úgy, hogy az utolsó pilanatban a hazaiak a felső kapufát találták el. A Loki a döntetlennel pedig búcsúzott az NB I-től. Vajon ezúttal is az utolsó pillanatban buknak el? A Haladás játékosai mindenesetre erre, győzelemre készülnek.

Fiatal kora (18) ellenére a mieink egyik meghatározó futbalistája Debreceni Zalán. A bal oldali védőként ls bal oldali középpályásként egyaránt bevethető, az Illés Akadémián nevelkedett játékos védekezésben és támadásban is kimagasló teljesítményre képes. A dunaszentgyörgyi származású ladarúgó a 2020/21-es bajnokságban 20-szor volt kezdő, háromszor csereként lépett pályára.

- Mindenképp nyerni megyünk Debrecenbe, bár mindenki a hazaiakat tartja az esélyesebbnek, de mindent megteszünk, hogy megnehezitsük a dolgukat es hazavigyük a három pontot - mondta Debreceni Zalán. - Várom már a meccset, jó érzés lesz pályára lépni, a televízió is adja a merkőzést és tudjuk, hogy Debrecenben nagy a szurkolótábor és biztosan jó hangulat lesz, hiszen a Debrecen a feljutásért küzd ellenunk. Ősszel döntetlent játszottunk, de szerintem mi álltunk közelebb a győzelemhez, nem sokon múlt a három pont - reméljük ez ma este meglesz!

                                                       Debreceni Zalán stabil pont a bal oldalon

A Haladás egyébként a szombat délelőtti edzés után 14 órakor útnak indult (erről facebook-oldalunkon élő videókat láthattak), az éjszakát Mezőkövesden töltötte a csapat. Vasárnap délelőtt átmozgató edzés várt a csapatra, majd az ebédet és a csendespihenőt követően indul az együttes a 18.30-kor kezdődő debreceni bajnokira.

 

További hírek

Megtekintés
Kislánya született Szakály Attilának

Ma, április 30-án 3080 grammal a szombathelyi Markusovszky kórházban megszületett a Szombathelyi Haladás középpályása Szakály Attila és párja, Varga Evelin kislánya, Elina.
0 0 0 2024.04.30. 14:00
Megtekintés
Ismét nyert a Haladás II.

A Vas vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában a Szombathelyi Haladás II. két góllal verte a Büköt.
0 0 0 2024.04.30. 13:40

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink