Szombathelyi Haladás


Pécsi kupacsata


2021.02.09. 11:30
haladas.hu

A Mol Magyar Kupa 16 közé jutásáért szerdán 14 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Pécsi MFC vendége lesz.

A pécsiek a kupában eddig két, 3-1-es győzelmet arattak, előbb Makón, majd Salgótarjánban nyertek két góllal. A Haladás a 6. fordulóban 3-0-ra győzött a Szegedi VSE vendégeként, majd játék nélkül, 3-0-al jutott tovább a Ménfőcsanak ellen - a kisalföldiek ugyanis a koronavírus miatt kétszer sem tudtak kiállni. Most a legjobb 16 közé jutás a tét. A bajnokságban a pécsiek legutóbb a Mecsekalján 4-2-re verték a Kazincbarcikát, míg a Haladás 2-1-re nyert Szegeden. Az őszi bajnokin a Rohonci úton nem született gól a Haladás-Pécs összecsapáson.

- Minden mérkőzés más, bár tény, sem mi, sem a pécsiek nem felejtettek el futballozni az őszi találkozónk óta - mondta Mátyus János, a Haladás vezetőedzője. - Az akkori meccsen - bár jobban futballoztunk náluk - meggyűlt velük a bajunk. A Pécs nagyszerűen szerepel a bajnokságban és nyilván a kupában is tovább akar lépni - de mi is. Nagyon fontos számunkra a kupa, de nagyon fontos a bajnokság is. Pécsett olyanok is szerepet kapnak, akik eddig kevesebbet játszottak, be kell bizonyítaniuk, hogy a csapatban a helyük. Továbbjutást várok. A sok utazás miatt a regeneráción, a pihenésem van a hangsúly, fontos, hogy a meccsre kifrissüljünk. Egyedül Tóth Dávidra nem számíthatok, aki sérülése után még nem bevethető.

                                     Ősszel 0-0-ra végeztünk a Pécs ellen a Rohonci úton

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el. Döntetlennel hosszabbítás, majd ha ekkor sincs döntés, tizenegyesek következnek.

 

További hírek

Megtekintés
Haladás II.-Bük

Vasárnap 17 órakor a Büki TK együttesét fogadja a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.04.27. 22:00
Megtekintés
Visszatérés góllal

A női labdarúgó NB I. 20. fordulójában a Haladás Viktória 2-2-re végzett a Szekszárddal. A súlyos sérülése és műtétje után egy év elteltével visszatérő, csereként beálló Kiss-Lantos Hanna a 93. percben egyenlített.
1 40 0 2024.04.27. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink