Szombathelyi Haladás


Halasztás helyett meccs


2020.12.11. 21:40
Pum András

A Merkantil Bank Liga idei utolsó, 21. fordulójában vasárnap 13 órakor a Szombathelyi Haladás a Szolnoki MÁV FC otthonában lép pályára. A sok hiányzónk miatt kértük a találkozó elhalasztását, ám ebbe a szolnokiak nem mentek bele.

A szolnokiak a vasárnapi bajnokira elveszítették a legutóbb, a Szentlőrinc ellen kiállított, négy meccsre elmeszelt, a Haladásban is megfordult házi gólkirályukat, Novák Csanádot. A hórihorgas támadó csapata 17 találatából hetet jegyzett eddig. És nem ülhet a kispadon edzőjük, Csábi József sem, őt szintén kiállította a játékvezető. A szolnokiak egyébként a legutóbbi körben az ominózus Szentlőrinc elleni bajnokin gólnélküli döntetlent játszottak. Érdekesség, hogy azt megelőzően háromszor ikszeltek, utoljára november 1-jén kaptak ki, hat meccse veretlenek. A szolnokiaknál Novákon kívül még egy exszombathelyi futballistát, a belső védő Tamás Lászlót találjuk. Az alföldiek 29 ponttal a kilencedik helyen állnak a tabellán, kevés gólt (19) szereztek, de keveset (20) is kaptak. A 33 ponttal hatodik Haladás is jó formában van, utolsó két meccsén – Debreceni VSC 0-0, Siófok 2-0 – gólt sem kapott. A szombathelyiek a hatodik pozíciónál hátrább már nem zárhatják az idei naptári évet, amennyiben viszont nyernek és az előttük álló Gyirmót kikap, előrelépnek az ötödik pozícióba. A Haladás a 2. fordulóban, Szombathelyen 1-1-es döntetlent játszott vasárnapi riválisával.

A vasiak a korábbi pozitív koronavírus-eredmények és a sérülések miatt továbbra is nagyon nehéz helyzetben vannak – a legutóbbi, Siófok elleni meccshez képest tovább fogyatkoztak. Ezért a klubvezetés kérte a szolnokiaktól a mérkőzés elhalasztását – ám az alföldiek ebbe nem mentek bele.

– Próbáltuk a mérkőzést elhalasztani, de a szolnokiak azzal érveltek, hogy a feszes versenynaptár miatt egyszerűen nincs lehetőség új időpontot találni – jelezte Séllei Árpád, a Szombathelyi Haladás ügyvezető igazgatója. – Egyébként tudomásunk szerint ők is hasonló gondokkal küzdenek, mint mi. Ha sok fiatallal is, de mindenképpen pályára lépünk vasárnap.

                          Medgyes Zoltán gólveszélyes játékára Szolnokon is nagy szükség lesz
– Idén az utolsó meccsünk lesz, ahhoz, hogy feltegyük az i-re a pontot, bravúr kell – mondta Mátyus János, a Haladás vezetőedzője. – A hétfői meccs óta újabb játékosaink estek ki, a sok hiányzó ellenére töretlen harci szellemmel, küzdeni tudással és nagy taktikai fegyelemmel fogunk játszani. A Szolnok masszív csapat, az őszi meccsünkön csak egyszer lőtt kapura, de azzal el is vitte az egyik pontot – ezúttal vélhetően sokkal veszélyesebb lesz. Nagy elvárásaink jelen helyzetünkben nem lehetnek, de azt megígérhetem, hogy kihozzuk a mérkőzésből a maximumot!

További hírek

Megtekintés
Haladás II.-Bük

Vasárnap 17 órakor a Büki TK együttesét fogadja a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.04.27. 22:00
Megtekintés
Visszatérés góllal

A női labdarúgó NB I. 20. fordulójában a Haladás Viktória 2-2-re végzett a Szekszárddal. A súlyos sérülése és műtétje után egy év elteltével visszatérő, csereként beálló Kiss-Lantos Hanna a 93. percben egyenlített.
1 40 0 2024.04.27. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink