Szombathelyi Haladás


Ballal átvette, jobbal belőtte


2020.12.09. 23:10
PA

Támadónk, Németh Márió szerezte csapatunk vezető találatát a BFC Siófok (2-0) elleni bajnokin.

Ballal átvette, jobbal belőtte - ki az? Akár találós kérdés is lehetne, ha nem lenne túl egyszerű a megoldás: Németh Márióról van szó. A támadó középpályás a Siófok (2-0) elleni bajnokin szerzett vezetést előbb idézett mozdulatával.  A hosszú sérülése után egyre több szerepet vállaló, az Illés Akadémián pallérozódott futballista ugyan ezúttal nem csillogott, viszont roppant fontos, a vezetést jelentő találatot szerezte.

- Mondhatjuk, hogy mindig az a Haladás a legerősebb, amelyik az adott meccsen pályára lép, de azért sok meghatározó futballistánk is hiányzott - mondta Németh Márió. - Németh Milán, Devecseri Szilárd, Jancsó András, Holdampf Gergő, Kiss Bence azért hiányzott. Szerencsére a fiatalok rendesen odatették magukat, abszolút nagy dicséretet érdemelnek. Az első 15-20 perc még meleg volt, egy kicsit beszorultunk, nem sikerültek az előrepasszok. Aztán magunkra találtunk, mondhatni megérkeztünk a meccsbe, már egyre többször felértünk a siófokiak kapuja elé. A második félidőt jól kezdtük, sikerült gólt szereznünk, átvettük az irányítást, majd hamar rárúgtuk a második találatot is. Aztán persze Jagodics Bence fejesénél kellett Rózsa Dani nagy bravúrja és Csilus Tomi óriási mentése. Összességében megérdemelt és szép győzelmet arattunk.

                                                  Németh Márió sokat volt játékban a Siófok ellen

- A gólod után kezedbe temetted az arcodat. A kis gól nem gól?

- Á, dehogynem. Csak azon mosolyogtam magamban, hogy kicsit fura lövéssel, spiccel sikerült gólt szereznem. A gól előtt Csilus remek labdát adott Medgyesnek, aki egy az egyben megverte emberét, nekem passzolt, én pedig ahogy mondtam is, spiccel belőttem a jobb sarokba. Természetesen nagyon örültem a gólomnak, már csak azért is, mert bár ezúttal gyengébben játszottam, azért csak betaláltam, tehát tudtam segíteni a csapatnak.  A gól visszaadta a sérülésem után elvégzett, munkába vetett hitemet is. 

- Az utóbbi időben rendszeresen szerepet kapsz - ez nyilván segít abban, hogy visszanyerd a régi formádat.

- Valóban, bár olyan szempontból - ha mondhatom így - szerencsém volt, hogy többen kidőltek a csapatból, olyanok is akik a posztomon szerepeltek, így rendre lehetőséget kapok. Két meccset - a csákvárit, és a tatabányait leszámítva - a többi ötön, amin játszottam, nyertünk, szóval elégedett lehetek. Akadtak gyengébb és jobb meccseim is.

                                                                                          És a gólöröm

- Medgyeshez hasonlóan tőled is megkérdezzük: milyen volt a hangszórókból érkező szurkolás?

- Amikor a tévében néztem az NB I-es meccseket és hallottam a felvett szurkolást, arra gondoltam, ez nálunk is jó lenne, ha megvalósulna. Aztán amikor olvastam, hogy a Siófok ellen mi is hallhatjuk szurkolóinkat, örültem. Furcsa volt, ez tény, de sokkal jobb volt így, mintha síri csendben játszottunk volna. 

- Vasárnap Szolnokon zárjuk a naptári évet. Mit vársz a mérkőzéstől? A hazaiak gólfelelőse, Novák Csanád piros lapja miatt nem játszhat, ez nem hátrány nekünk.

- Bizony, Novák biztosan nagyon hiányozni fog a hazaiaknak. Szép sorozatot zárnánk le egy szép sikerrel és bár nehéz lesz, hiszem, hogy elhozzuk a három pontot. Szépen szeretnénk zárni az évet és boldogan hazabuszozni Szolnokról.

 

További hírek

Megtekintés
Itt nézheted élőben a Pécsi MFC-Szombathelyi Haladás bajnokit

A pécsi klub élőben közvetíti a 17 órakor kezdődő Pécsi MFC-Szombathelyi Haladás NB II.-es labdarúgó-mérkőzést.
1 0 0 2024.04.28. 15:00
Megtekintés
Haladás II.-Bük

Vasárnap 17 órakor a Büki TK együttesét fogadja a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.04.27. 22:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink