Szombathelyi Haladás


Medgyes megállíthatatlan


2020.12.08. 14:20
Pum András

Csapatunk támadójának elévülhetetlen érdemei vannak a Siófok elleni 2-0-s győzelemben. Gólpasszt adott, majd gólt szerzett.

A Szombathelyi Haladás 25 éves csatára a 2020/21-es bajnokságban 15 alkalommal kezdőként, négyszer csereként lépett pályára - 10 gólt szerzett. Medgyes Zoltán remek formában van és holtversenyben az NB II-es góllövőlista 5. helyén áll. Medgyes a nyári siófoki (5-1) meccsen két gólt szerzett, ezúttal a 2-0-ra megnyert találkozón egy gólpassz mellett egyszer talált be Hutvágner hálójába. Az Illés Akadémián nevelkedett futballista találata remek egyéni megoldás végén született, óriási gólt ragasztott a siófokiak kapujának bal felső sarkába.

- Noha nehéz helyzetben voltunk, hiszen többen is hiányoznak a csapatból, úgy voltunk vele, aki a keret tagja, az nem véletlenül van ott, meg tudja oldani, amit rábíznak, képes pótolni a betegeket, sérülteket - mondta Medgyes. - A meccs elején a siófokiak feltolták védekezésüket, ez bizony nehéz periódus volt, de átvészeltük. Aztán már egyre jobban kontrolláltuk a játékot. A szünetben Mátyus János biztatott bennünk, hogy ugyanilyen harcosan csináljuk a dolgunkat, higgyük el, meglesz az eredménye és elmondta, a labdakihozataloknál mire kell figyelnünk. Így is történt, az első 20 percben két gólt is sikerült szereznünk.

- Amelyeknek tevékeny részese voltál. Hogy emlékszel vissza a gólpasszodra és a gólodra?

- Kaptam egy indítást a bal oldalon, majd rávittem a védőre, közben láttam, hogy Németh Márió üresen áll és kérte is a labdát. Odapasszoltam, Márió pedig szépen ellőtte a kapus mellett. A gólom előtt ugyanaz volt a tervem, mint az elsőnél, így ismét rávezettem a labdát a védőmre, majd eltoltam mellette és arra figyeltem, hogy nagy erővel a rövid felső irányába lőjjem el. Sikerült! Utána Rózsa Daninak volt egy nagy védése, majd a kipattanónál Csilus Tomi mentett óriásit a gólvonalról. Ezt a helyzetet leszámítva a Siófoknak nem volt komoly lehetősége, nem éreztem, hogy veszélyben forogna a győzelmünk. Mi viszont stabilak voltunk és megérdemelten nyertünk.

                          Medgyesnek volt ok az örömre: másodpercekkel korábban bombagólt lőtt

- Milyen volt a mesterséges, hangszórókból érkező szurkolás?Amit egyébként a meccs után a játékvezetők is megdicsértek, mondván: sokkal jobb volt így, meccshangulatban bíráskodni, mint teljes csendben.

- Furcsa volt és teljesen más, mintha szurkolóink itt lettek volna. De összességében jó ötlet volt, hiszen nem csendben kellett futballoznunk.

- Vasárnap Szolnokon zárjuk az idei naptári évet. Esélyek?

- Nem feltartott kezekkel megyünk, bármilyen összeállításban is lépünk pályára, egy pontot mindenképpen szeretnénk elhozni - de inkább mindhármat!

További hírek

Megtekintés
A Szekszárdot fogadja a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 20. fordulójában szombaton 16 órakor a Haladás Sportkomplexumban a Haladás Viktória a Szekszárdi WFC-t fogadja.
0 0 0 2024.04.26. 20:10
Megtekintés
A Mecsekalján a Szombathelyi Haladás

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában vasárnap 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Pécsi MFC vendége lesz.
0 0 0 2024.04.26. 12:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink