Szombathelyi Haladás


Csak a győzelem!


2020.09.10. 15:30
PA

Németh Márió tíz hónapnyi kényszerpihenő után, Kaposváron tért vissza a Haladásba. A támadó vasárnap győzelmet vár a Pécs ellen.

Németh Máriónak még tavaly október 27-én, a Nyíregyháza elleni hazai bajnokin szakadt el a bal térdében az elülső keresztszalag. A támadót aztán megoperálták, majd becsületesen végigcsinálta a rehabilitációt. A nyári felkészülési meccseken már pályára is lépett, de tétmérkőzést sérülése óta először a legutóbbi, 7. fordulóban, Kaposváron (0-0) játszott. A 25 éves futballista a kezdőben szerepelt és az első félidőben volt a pályán. 

- A mérkőzés előtt néhány nappal, csütörtökön szólt a mester, hogy úgy készüljek, vasárnap kezdő leszek - mondta Németh Márió. - Egyébként pedig azt kérte tőlem, hogy adjak ki magamból mindent, hajtsak, ahogy tudok. Nem mondom, annyira azért nem izgultam, mint első NB I-es meccsem előtt - de volt bennem drukk. Nem a sérüléstől való félelem miatt, hanem mégiscsak tíz hónapja nem futballoztam tétmeccsen, Mátyus Jánosnak pedig bizonyítani akartam. Mióta ő az edző, bajnokin még nem látott játszani. Hogy milyen volt így elsőre? Magammal sohasem vagyok elégedett, de a társak azt mondták, voltak jó megoldásaim, szóval megdicsértek. Persze magam is tudom, hogy még nem úgy játszottam, ahogy valójában tudok, de az első lépést megtettem. Remélem a jövőben is kapok lehetőséget. Fizikálisan nem érzem, hogy elmaradásom lenne, ha korábban nem voltam keretben, mindig elmentem kondizni, erősítettem magam. Nyilván tudom, hogy a meccsterhelés más, az az igazi, de jó erőben érzem magam. Ami a kaposvári meccs óta eltelt időszakot illeti, az első hétben a csapategységet még erősebbé tettük azzal, hogy közösen elmentünk vacsorázni. Múlt pénteken pedig az U19-es csapattal vívtunk edzőmérkőzést, a héten pedig már bajnoki ritmusban készülünk. A Péccsel nyáron Siófokon már játszottunk, nyertünk is, de úgy láttam, azóta sokkal szervezettebbek lettek. De igazából teljesen mindegy, hogy ki jön Rohonci útra, itthon csak a győzelem elfogadható!

                                         Németh Márió nyáron az FTC ellen is pályára lépett

További hírek

Megtekintés
Soroksáron a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 21. fordulójában a Haladás Viktória szombaton 17 órakor a Soroksár SC vendége lesz.
0 0 0 2024.05.03. 20:40
Megtekintés
Borsodi vendégek

A Merkantil Bank labdarúgó NB II. 31. fordulójában vasárnap 17 órakor a 11. Szombathelyi Haladás a 9. Kolorcity-Kazincbarcika SC csapatát fogadja.
0 0 0 2024.05.03. 12:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink