Szombathelyi Haladás


Remek főpróba, remek Haladás


2020.07.25. 22:00
haladas.hu

A vendég MOL Fehérvár FC elleni edzőmérkőzéssel zárta a felkészülést a Szombathelyi Haladás.A találkozó gólnélküli döntetlennel zárul – de igazán remek teljesítményt nyújtott a Haladás.

Bombaerős ellenfelet fogadott a Haladás, a tavalyi ezüstérmest, az Európa-liga selejtezőjére készülő MOL Fehérvár FC-t. A vendég kerete alaposan átalakult az elmúlt hetekben, a sok új játékos, légiós mellett új edző is érkezett a tavaly még a ZTE sikeréért dolgozó Márton Gábor személyében. De elvesztett olyan emblematikus játékosokat, mint például az egyaránt visszavonuló Juhász Roland, vagy Huszti Szabolcs – mindketten a lelátón foglaltak helyet. A korábbi utánpótlás-válogatott védő, Mocsi Attila pedig éppen Fehérvárról érkezett Szombathelyre, és írt alá három évre szóló szerződést – volt klubja ellen mutatkozhatott be zöld-fehér mezben. A fehérváriak kezdőcsapatában két volt Haladás-játékos kapott helyet: Nyári Patrik és Bambgoye Funsho. A Haliban Farkas Balázs sérülés miatt hiányzott.

Szombathelyi Haladás-MOL Fehérvár FC 0-0. - Szombathely, 1210 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kovács G.

Haladás: Verpecz – Schimmer, Mocsi, Bosnjak – Holdampf, Szekér (Tóth D., 46.) – Csilus, Jancsó, Németh M. - Simon A. (Németh M., 61.), Rácz (Doktorics, 75.). Edző: Mátyus János.

Fehérvár: Rockov – Bolla, Rus, Stopira, Zeke – Pátkai (Nyári, 62.), Nyári – Funsho, Houri, Géresi – Nikolic. A második félidőben pályára lépett: Kovács D., Fiola, Petryak, Zivzivadze, Nego, Hadzic, Musliu, Nikolov, Vágó (Fodor, 66.). Edző: Márton Gábor.

Lendületes, bátor futballal nyitott a Haladás. Az első veszélyes akciót is a hazaiak vezették, Rácz zárt kapura lövéssel egy kontrát balról. Majd Simon középről, jó 20 méterről elengedett jobb alsóba tartó löketét tolta ki a fehérváriak kapusa Frissebbnek, összeszedettebbnek tűnt a Haladás. Múltak a percek, de vendégek nem tudták átvenni az irányítást, támadásban nem mutattak semmit. A 20. percben egy újabb remek kontrát vezetett a Haladás, Jancsó passzából Simon került volna ziccerbe, ám belépve a 16-oson belülre Zeke befogta a kezét, és „rutinosan” lerántotta – a játékvezető nagyvonalúan továbbot intett. Majd Rus buktatta szinte utolsó emberként a kilépő Ráczot – Rácz szabadrúgását aztán a léc alól tornázta ki Rockov kapus. Érezhetően nagyon meglepte ellenfelét a Haladás. Rohamozott keményen a házigazda, sikerült többször is zavarba hozni a fehérvári védelmet. A félidő végére felpörögtek az események. A 38. percben Holdampf jobb felsőbe tartó löketét védte bravúrral Rockov. A 40. percben aztán Verpecznek is védenie kellett: egy felpörgött, léc alá tartót labdát tolt a kapu mögé. Két perc múlva Simon gyötörte be középre a labdát Jancsónak, aki estében az ötösről fölé pörgetett. Funsho nem bírta a megpróbáltatásokat, kiharcolt magának egy - erősen pirosba hajló – sárgát. Kifejezetten remek első félidőt produkált a Haladás, rengeteg párharcot megnyerve, sok labdát szerezve, több látványos támadást vezetve – mindeközben stabil védekezést bemutatva.
A szünetben a Haladás egyet cserélt, a Fehérvár viszont Pátkai kivételével teljes sort – és a második félidőre jobb nevekből álló csapatot küldött pályára a vendégek szakmai stábja. A folytatásban kiegyenlítettebb lett a meccs, próbálták feljebb tolni játékukat a vendégek. De a Haladás szervezetten védekezett, és nem mondott le a támadásokról sem. Az 57. percben újabb komoly Haladás-helyzetnek tapsolhattak a nézők: Rácz adott be balról, a túloldalon érkező Simon lebirkózta védőjét, az ötösről kapura fejelt, ám a labda a bal kapufán csattant. A 67. percben Rácz rázta le játsznyi könnyedséggel Fiolát, befelé húzott, de a 18 méterről elengedett lövése célt tévesztett, fölé szállt. A vendég továbbra is csak küszködött, nem tudott komoly helyzetet kialakítani – a kapu elé ívelt labdák, a kósza átlövések pedig nem okoztak veszélyt. A Fehérvár elég kemény szabálytalanságokkal tördelte a szombathelyiek játékát. Rácz ismét szabadrúgásból veszélyeztetett. Peregtek a percek, de a Haladás nem fáradt, az utolsó pillanatig kellemetlen ellenfélnek bizonyult.
Vastaps kísérte az öltözőbe a hazai csapatot – amely nagyszerű teljesítménnyel rukkolt elő. A Haladás mind játékban, mind erőnlétben felvette a versenyt neves ellenfelével, sőt a meccs képe alapján közelebb állt a győzelemhez.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Kazinbarcika elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 31. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Kolorcity-Kazincbarcika SC-t fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.05.02. 12:40
Megtekintés
Kislánya született Szakály Attilának

Ma, április 30-án 3080 grammal a szombathelyi Markusovszky kórházban megszületett a Szombathelyi Haladás középpályása Szakály Attila és párja, Varga Evelin kislánya, Elina.
0 0 0 2024.04.30. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink