Szombathelyi Haladás


Jancsó lekopírozta korábbi gólját


2020.07.22. 23:00
PA

A Szombathelyi Haladás középpályása három éve az FTC-nek már lőtt egy bombagólt.

Talán még az FTC szállásáròl, a Gornja Radgonától hét kilométerre fekvő ausztriai Bad Radkersburgból biciklivel érkező ukrán vezetőedző, Szerhij Rebrov is elismerően csettintett volna Jancsó András bombagóljánál - ha nem éppen csapata, az FTC kapta volna. Azonban nagyonis a Fradi kapta: Jancsó 17 méteres lövéssel szerezte meg a Hali számára a vezetést (2-1), a végeredmény aztán 2-2 lett. Jancsó András első NB I-es gólját még 2017 tavaszán éppen az FTC-nek lőtte, akkor ballal, a jobb felső sarokba lőtt. Ezútta sem változtatott, szintén ballal, ugyancsak a jobb felsőbe bombázott.

– Ugyanúgy készültünk a meccsre, mint a korábbi találkozókra, Mátyus János is elmondta, valamennyi edzőmérkőzést ugyanolyan komolyan kell venni – jelezte a második Haladás-gólt jegyző középpályás, Jancsó András. –  Teljesen mindegy, hogy a Vép vagy az FTC az ellenfél – mindent bele kell adni. Az első félidőben olykor játékban a Fradi fölé nőttünk, megvoltak a lehetőségeink is, egyenrangú ellenfelek voltunk. Habár a második félidő elején a ferencvárosi csapat próbált dominálni, mindkét oldalon voltak helyzetek, a hajrában pedig kijöttünk a szorításból és szépen felépített támadásokat vezettünk, a széleken sokszor ellenfelünk mögé kerültünk és sikerült is megszereznük a vezetést. Schimmer adott be jobbról, Medgyes is belepiszkált a labdába, én pedig ballal ellőttem. Nagyképűség nélkül mondhatom, azt a sarkot céloztam meg, amelyikbe ment a labda, szóval ilyen szempontból is tudatos volt a lövés. Jó lett volna nyerni, hiszen az FTC-t bármilyen mérkőzésen legyőzni nagy dicsőség. De a döntetlen is jó eredmény. Mivel biztos vagyok abban, hogy riválisaink is nézik egymás meccseinek eredményeit, ezért felfigyeltek a bajnok elleni döntetlenre. Összeállt a csapat, nagyon jó a közösség, az öltözői hangulat is és az önbizalmunk is rendben van – Mátyus János folyamatosan sulykolja belénk a magabiztosságot. Mindig hangsúlyozza, senkitől sem szabad félnünk, nyugodtan játsszunk. Közeleg a rajt, az elkövetkező másfél hétben a taktikai elemek csiszolásán lesz a hangsúly. Úgy vélem, a bajnokságban az első hatban van a helyünk!

A Haladásban rengeteg jó teljesítmény akadt az FTC elleni összecsapáson, érdemes kiemelni csapatunk első gólját szerző Kiss Bencét, aki amellett, hogy hosszú szóló után és egy szép cselt követően talált be, rengeteg jó passzal, megoldással vétette észre magát.

                                          Jancsó András ismét nagy gólt lőtt a Fradinak

A Haladás legközelebb szombaton 19 órakor a Mol Fehérvárt fogadja a Haladás Stadionban. Infók a meccsről ITT.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Kazinbarcika elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 31. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Kolorcity-Kazincbarcika SC-t fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.05.02. 12:40
Megtekintés
Kislánya született Szakály Attilának

Ma, április 30-án 3080 grammal a szombathelyi Markusovszky kórházban megszületett a Szombathelyi Haladás középpályása Szakály Attila és párja, Varga Evelin kislánya, Elina.
0 0 0 2024.04.30. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink