Szombathelyi Haladás


Tóth-Gábor Kristóf: Budapest Honvéd


2020.07.14. 19:59
PA

Csapatunk fiatal támadója a fővárosban folytatja pályafutását.

Megvan a Szombathelyi Haladás második nyári távozója. A korábban Mezőkövesdre igazolt belső védő, Jagodics Márk után Tóth-Gábor Kristóf váltott klubot, a csatár a Magyar Kupa-győztes, az NB I-et az 5. helyen záró Budapest Honvédhoz szerződött. A 18 éves támadó 2015-ben került az Illés Akadémiára, majd később a Szombathelyi Haladás NB II-es együttesébe. A korosztályos, U19-es válogatott csatár a magunk mögött hagyott, csonka 2019/20-as NB II-es bajnokságban kilenc alkalommal kezdő, hatszor csere volt, hat gólt szerzett. Ősszel csak a Vác ellen talált be, tavasszal viszont a Csákvárnak és a Soroksárnak két-két, a Budaörsnek egy gólt lőtt. Tóth-Gábor összesen 15 másodosztályú meccset tudhat a háta mögött. Tóth-Gábor Kristófnak év végéig szóló szerződése volt a Haladással.

-Több klubbal is tárgyaltam az elmúlt időszakban, így a Budapest Honvéddal is – mondta Tóth-Gábor Kristóf, aki kettő plusz egy évre írt alá a piros-feketékhez. – A kispestiek felvázolták elképzeléseiket, amelyek szimpatikusak voltak számomra és mivel a két klubnak is sikerült megállapodnia, aláírtam. Úgy éreztem, ezt a lehetőséget nem szabad kihagynom, hiszen NB I-es, ráadásul a nemzetközi kupában induló együtteshez szerződtem, ahol biztosan tovább tudok fejlődni. Nem idegen közegbe érkeztem, több játékost személyesen vagy ellenfélként is ismertem korábban. Tudom, hogy nem lesz egyszerű beverekedni magam a kezdőbe, de ez minden csapatnál így van, többen pályáznak egy posztra, senkinek sincs bérelt helye. Azt nem tudom mikor figyeltek fel rám a kispestiek, mindenesetre az egymás elleni kupameccseken testközelből is megfigyelhettek. Természetesen nem felejtem el azt, amit az Illés Akadémián és a Haladásnál kaptam. Zala megyéből kerültem az akadémiára, ahol rengeteget fejlődtem, amelynek nagy szerepe volt az aktuális csapataimnak, játékostársaimnak és edzőimnek, mindenkinek aki nekem bármiben is segített. Tavaly nyáron kerültem a Haladáshoz, extra motivációval, hiszen felnőttjátékosok között ifistaként kellett bizonyítanom. Nagy kihívás volt ez számomra, amelynek szerintem sikerült eleget tennem, ebben nagyban segített, hogy jó emberek és jó játékosok közé kerültem. A tavaszi szezon a csapatnak és nekem is jól sikerült. Egyelőre még nem sikerült elbúcsúznom korábbi játékostársaimtól, de a tervek szerint erre is hamarosan sort kerítek.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Kazinbarcika elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 31. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Kolorcity-Kazincbarcika SC-t fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.05.02. 12:40
Megtekintés
Kislánya született Szakály Attilának

Ma, április 30-án 3080 grammal a szombathelyi Markusovszky kórházban megszületett a Szombathelyi Haladás középpályása Szakály Attila és párja, Varga Evelin kislánya, Elina.
0 0 0 2024.04.30. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink