Szombathelyi Haladás


Rácz Zsófia az Astrába igazolt


2020.07.02. 14:50
haladas.hu

Nem hosszabbított szerződést a Haladás-Viktória FC női NB I-es labdarúgócsapatával Rácz Zsófia. A támadó az Astrában folytatja pályafutását.

Rácz Zsófia két évvel ezelőtt, 2018 nyarán tért vissza a holland PSV Eindhoven együttesétől a Haladás-Viktóriához – a győri születésű futballista ugyanis 2006 és 2012 között már futballozott Szombathelyen. Rácz második szombathelyi érájában csapata meghatározó játékosa, alapembere volt, az első évben a vasiak a negyedik helyen végeztek: Rácz 24 bajnokin kilenc gólt szerzett. A magunk mögött hagyott, csonka bajnokság lefújásakor a szombathelyiek az ötödik helyen álltak, Rácz 13 bajnokin szerepelt, hét gól fűződött a nevéhez. És nem csak játékosként számítottak rá, a Király SE U7-es és U15-ös együttesét is edzette.

-Amikor visszajöttem Szombathelyre, úgy terveztem, hogy itt is fejezem be pályafutásomat, ám végül másként alakult – mondta a 31 éves, 109-szeres válogatott, aki a jelenleg aktív női futballisták közül a második legtöbb válogatottsággal rendelkezik. – Hogy most miért váltottam, arról nem szeretnék beszélni, a lényeg, hogy az Astrában folytatom a pályafutásomat. Az elmúlt két évben sok szép élménnyel gazdagodtam Szombathelyen, valamennyi meccsen játszottam, próbáltam a csapat vezére lenni. Jólesett, hogy fiatal játékostársaim közül sokan megköszönték, hogy tanulhattak tőlem – igyekeztem átadni számukra a külföldön megszerzett tapasztalataimat. Több emlékezetes meccset is vívtam, a Haladás Stadionban játszott összecsapások mindig nagy élményt jelentettek számomra. Emlékszem, a 2018/19-es bajnokságban a Diósgyőr ellen vívtuk a bronzpárbajt és a második meccsen a stadionban Tóth Alexandra 90. percben szerzett góljával győztünk. De az MTK elleni győzelmek is felejthetetlenek, például amikor 2-1-re nyertünk a fővárosban. És ha úgy nézzük, az utolsó viktóriás meccsemen az FTC ellen góllal búcsúztam el – sajnos a találatom nem ért pontot. Jó lett volna valamelyik évben a dobogón végezni és kupadöntőt játszani, amikor visszatértem, ez volt a célom. Tavaly ez nem sikerült, idén pedig idő előtt véget ért a bajnokság és a kupa. Szóval az érem hiányzik a gyűjteményemből. Viszont az pozitívum, hogy a korábbi tréner, Simon Attila irányítása alatt sokat fejlődtem, ezt a tudást pedig edzőként is kamatoztathatom. Mert az edzősködést a fővárosban sem hagyom abba, a futball mellett az Astra U16-os lánycsapatát tréningezem majd. Persze nem volt könnyű itt hagyni szombathelyi csapattársaimat, a fiatalokat azzal biztattam: ne azt nézzék, hányan megyünk el a Viktóriától, hanem, hogy így óriási lehetőséget kapnak a bizonyításra, ezáltal pedig fejlődhetnek

További hírek

Megtekintés
Kislánya született Szakály Attilának

Ma, április 30-án 3080 grammal a szombathelyi Markusovszky kórházban megszületett a Szombathelyi Haladás középpályása Szakály Attila és párja, Varga Evelin kislánya, Elina.
0 0 0 2024.04.30. 14:00
Megtekintés
Ismét nyert a Haladás II.

A Vas vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában a Szombathelyi Haladás II. két góllal verte a Büköt.
0 0 0 2024.04.30. 13:40

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink