Szombathelyi Haladás


Örömfutball az edzésen


2020.05.12. 20:10
Pum András

Közel két hónap kényszerpihenő után edzett ismét a Szombathelyi Haladás.

A koronavírus-járvány miatti szünet előtt legutóbb március 14-én, a Békéscsaba (3-1) ellen játszott bajnoki mérkőzést a Haladás NB II-es labdarúgócsapata. Az MLSZ a közelmúltban befejezettnek nyilvánított a másodosztályt, a vasiak kiváló tavaszi szereplésüknek köszönhetőn – négy győzelem, három döntetlen – a 17. helyen végeztek, így biztosították NB II-es tagságukat. Habár egyelőre nem tudni, mikor kezdődik a 2020/21-es idény, Mátyus János kedd délelőtt az Illés Akadémián edzést vezényelt csapatának. A vasiakhoz 12 olyan akadámista is csatlakozott, olyanok, akik korábban nem készültek a felnőttekkel. Az egytucatnyi fiatal a héten az első csapattal edz.

– Telefonon és a közösségi felületeken tartottam a kapcsolatot a játékosokkal és úgy éreztem rajtuk, szívesen látnák már csapattársaikat – no és nekem is hiányoztak a futballisták – mondta Mátyus János. – Így kedden megtartottam az első edzést. Ezt megelőzően – múlt héten – a vérből vett vírusteszten esett a komplett keret, a szakmai stáb, és a vezetést – mindannyiunk eredménye negatív lett. Az edzésen nem használtuk az öltözőket, a játékosok melegítőben érkeztek, utána egyből hazamentek. Nagyon jó hangulatú tréning volt, a bemelegítés után kétkapus focival zártuk le az edzést – természetesen nem a taktika volt a lényeg, inkább örömfocit láttam. Tóth Barna például 50 méterről lőtt gólt... Azt tapasztaltam, hogy a fiúk odahaza rendesen elvégezték az előírt penzumot, és hiába volt a két hónapos kihagyás, játékban nagy hiányosságokat nem láttam. Örülök, hogy sérülése után Rózsa Dániel ismét a kapuba állhatott, miként annak is, hogy a korábban műtött Németh Márió – noha még nem játszhatott – egyre jobb állapotban van. Még csütörtökön és pénteken tréningezünk, jövő héten héten hétfőn, kedden és szerdán állapotfelmérésen vesznek részt a fiúk – majd egy időre elbúcsúzunk egymástól. Nem tudni mikor startol a következő szezon, ahhoz igazítjuk  a felkészülés kezdetét. Ami a bajnokságot lezárását illeti, egyrészt örülök, mert a stábbal teljesítettük, amit vállaltunk - azaz a bentmaradást. Még úgy is, hogy minderre - mint ugye utóbb kiderült - mindössze hét fordulónk volt. Másrészt viszont a csapat játéka meccsről-meccsre javult, lendületben voltunk, szurkolóink újra mellénk álltak - szóval, ha így nézem, még szívesen játszottunk volna.

Mátyus János szerződése június 30-án lejár. Marad, megy?
– Séllei Árpád ügyvezetővel nagyon hasonlóan gondolkodunk, jó vele dolgozni - folytatta Mátyus. - Készen állok az újabb kihívásra, persze látni kell a jövőképet - de szívesen maradnék Szombathelyen.

Jó hangulatban telt a kedd délelőtti tréning. Középen az ügyeletes mókamester, Jancsó András szórakoztatja társait. Fotó: Vas Népe/Horváth Balázs

- Remek, kimondottan jó hangulatú edzést láthattunk. Hamarosan valamennyi lejáró szerződésű játékossal leülök tárgyalni, fő cél a jelenlegi keret és a szakmai stáb egyben tartása - mondta Séllei Árpád, a Haladás ügyvezető igazgatója.

További hírek

Megtekintés
Vezetődedzőnk értékelése

Aleksandar Jovic szerint a Mosonmagyaróvár ellen nem az "igazi" Haladást láthattuk. Vezetőedzőnk ugyanakkor nem tudja elmarasztalni a játékosokat.
1 0 0 2024.04.23. 10:00
Megtekintés
Idegenbeli győzelem

A Vas vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában a Szombathelyi Haladás II. 2-1-re nyert Söptén.
0 0 0 2024.04.22. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink