Szombathelyi Haladás


Kiharcolta, belőtte


2020.02.20. 19:40
PA

Csapatunk több poszton is bevethető játékosa, Jancsó András ezúttal a támadósorban jeleskedett.

Jancsó András korábban már bizonyította, hogy a kapusposzt kivételével (bár ott senki sem próbálta még ki, szóval ki tudja...) a pálya bármelyik részén megállja a helyét. Jancsó ezúttal amolyan hátravont támadóként szerepelt és bő félóra elteltével egy kiharcolt helyzetből megszerezte a vezetést csapatunk számára a Budapest Honvéd elleni Magyar Kupa-visszavágón.

- Habár ahogy a mester is mondta korábban, számunkra nem a kupa a legfontosabb, sportemberek vagyunk, így ezt a sorozatot, ezt a meccset sem vettük félvállról – mondta Jancsó András. – Taktikailag és valamennyi téren felülmúltuk a Honvédot, szerintem megérdemeltük volna a továbbjutást. Mivel vasárnap bajnoki vár ránk, így úgy beszéltük meg a vezetőedzővel, hogy valószínűleg csak egy félidőt leszek a pályán. Ezúttal amolyan hamis kilencest játszottam, vagyis az előretolt csatár mögött futballoztam. Így persze nagyobb esélyes is nyílt a gólszerzésre, mint hátul. A gólom előtt Tóth Dávid jól ívelt felém, Kamber elszámította magát, így beálltam elé, és mivel kicsit húzott hátulról, elestem, de becsúszó mozdulattal sikerült csőrrel elpöckölnöm a labdát Tujvel lábai között. Taktikailag nagyon rendben van a csapat, jól nézett ki a gárda, nem véletlen, hogy az utóbbi öt tétmeccsen mindössze két gólt kaptunk - most is megvolt az esély a továbbjutásra. Kicsit keserű a szánk íze, hogy nem sikerült továbbjutnunk, hiszen jól játszottunk és már 2-0-ra is vezettünk. Ám sajnos a Honvéd szépítő gólja után már nem tudtunk sebességet váltani, De ami a leglényegesebb, erre a játékra lehet építeni.

                                       Jancsó Andrást köszönti Kiss Bence, Holdampf és Illés

A Magyar Kupa további eredményei: Puskás Akadémia-Békéscsaba 3-0 (továbbjutott: Puskás Akadémia 6-0-s összesítéssel), Paks-Pécs 1-0 (Tj: Paks 3-1), ZTE-Lipót 5-1 (Tj: ZTE 6-4), Kaposvár-Mezőkövesd 1-3 (Tj: Mezőkövesd 5-2), Dunaújváros-MTK 0-2 (Tj: MTK 5-0), Mol Fehérvár-Újpest 1-0 (Tj: Mol Fehérvár 1-0), III. ker. TVE-Dorog 0-2 (Tj: 6-1).

A negyeddöntő párosítása: ZTE-Mol Fehérvár, Puskás Akadémia-Mezőkövesd, Paks-Budapest Honvéd, Dorog-MTK. Az első találkozót március 4-én, a visszavágót 11-én játsszák le.

További hírek

Megtekintés
A Szekszárdot fogadja a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 20. fordulójában szombaton 16 órakor a Haladás Sportkomplexumban a Haladás Viktória a Szekszárdi WFC-t fogadja.
0 0 0 2024.04.26. 20:10
Megtekintés
A Mecsekalján a Szombathelyi Haladás

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában vasárnap 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Pécsi MFC vendége lesz.
0 0 0 2024.04.26. 12:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink