Szombathelyi Haladás


Szerda esti kupacsata


2020.02.18. 16:00
Pum András

A Magyar Kupa-nyolcaddöntőjének visszavágóján szerdán 18 órakor a Szombathelyi Haladás a Budapest Honvédot fogadja.

Az egy héttel ezelőtti első mérkőzésen a Budapest Honvéd Kukoc találatával 1-0-ra nyert. A vasiaknak tehát szetda kora este mindenképpen gólt, gólokat kell szerezniük a továbbjutáshoz. A zöld-fehérek mellett szól, hogy az „odavágón” egyenrangú ellenfelei voltak a kispestieknek, múlt vasárnap pedig hosszú idő után a gólok is megérkeztek, 3-0-ra nyertek a Csákvár ellen. Persze az NB I-es kispesti együttes sokkal nagyobb játékerőt képvisel a csákvárinál. Az olasz Giuseppe Sannino vezette csapat az ötödik helyen áll a bajnokságban. A piros-feketék kapták a negyedik legkevesebb gólt (22)  kapták, viszont a második legkevesebbet (23) szerezték. Azaz stabil a védelmük, viszont a támadójátékuk kevésbé hatékony. Az elmúlt hétvégén Davide Lanzafame góljával Kaposváron 1-0-ra nyertek a piros-feketék. Az olasz ezúttal nem játszhat, hiszen az első Magyar Kupa-meccs utáni csetepatéban – Kálnoki-Kis Attilával együtt – kiállították. A  múlt héten igazolt exhaladásos válogatott támadó, Ugrai Roland viszont akár pályára is léphet. Ami a Haladást illeti, jól láthatóan folyamatosan javul a szombathelyiek játéka, persze nagy kérdés, mire lesz elég mindez a Honvéd ellen.

– Nem biztos, hogy a legszerencsésebb számunkra, hogy ilyen nehéz szizuációban ilyen kemény mérkőzés vár ránk – mondta Mátyus János, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője. –  Jelenlegi helyzetünkben ugyanis nem a kupa, hanem a bajnokság, a bentmaradás a legfontosabb. Ám nem tehetjük meg a klubbal, a szurkolókkal és saját magunkkal szemben sem, hogy ne adjunk bele mindent. Nagy kihívás előtt állunk, de csak egyetlen cél lebeg a szemünk előtt, hogy a párharc esélyesét, Magyarország egyik legjobb csapatát kiüssük a kupából. Amennyiben bátran, fegyelmezetten és harcosan játszunk, lehet is keresnivalónk. Rózsa Dániel, Németh Márió, Medgyes Zoltán rehabilitációját végzi, Jagodics Márk és Szekér Ádám pedig eltiltott.

 

A stadion pénztárai 15 órakor nyitnak. 
 

További párosítás (zárójelben az első meccs eredménye), 13.00: III. ker TVE–Dorog (1-4). 17.30, M4 Sport: Mol Fehérvár–Újpest (0-0). 18.00: Kaposvári Rákóczi–Mezőkövesd (1-2),  Zalaegerszegi TE–Lipót (1-3), Paks–Pécs (2-1), Puskás Akadémia–Békéscsaba (3-0), Dunaújváros–MTK (0-3).

További hírek

Megtekintés
Vezetődedzőnk értékelése

Aleksandar Jovic szerint a Mosonmagyaróvár ellen nem az "igazi" Haladást láthattuk. Vezetőedzőnk ugyanakkor nem tudja elmarasztalni a játékosokat.
1 0 0 2024.04.23. 10:00
Megtekintés
Idegenbeli győzelem

A Vas vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában a Szombathelyi Haladás II. 2-1-re nyert Söptén.
0 0 0 2024.04.22. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink