Szombathelyi Haladás


Három gól, három pont!


2020.02.16. 14:00
Pum András

A Merkantil Bank Liga 24. fordulójában a Szombathelyi Haladás 3-0-ra legyőzte a Csákvárt.

Szombathelyi Haladás–Aqvital FC Csákvár 3-0 (1-0)
Szombathely, 1533 néző, NB II-es labdarúgó-mérkőzés, vezette:
Berényi.
Szombathelyi Haladás: VERPECZ – Schimmer, Jagodics, Bosnjak – TÓTH D., Holdampf, Jancsó, Balogh (Kiss B., 67.) – Schuszter (FARKAS 46.), RÁCZ – TÓTH-GÁBOR (Doktorics, 81.). Edző: Mátyus János.
Csákvár: MARKEK – Tányéros, Nándori, Kocsis, Sipos – Komáromi (Daru, 61.), Mészáros (Kiprich, 60.), Galambos, Tamás – Albert, Baracskai. Edző: Visinka Ede.
Gólszerzők: Tóth-Gábor 2 (45+1., 57. ), Farkas (66.).
Sárga lap: Bosnjak (10.), Galambos (19.), Nándori (40.).

A szombathelyieknél a középpálya bal oldalán az Illés Akadémién futballozó Balogh Ferenc kapott lehetőséget. A vendégek kezdtek aktívabban, ugyanakkor a vasiak az első tíz percben két kontrából is veszélyeztették Markek kapuját. A 14. percben pedig Jancsó hátragurított labdáját Tóth Dávid tűzte kapura 20 méterről,de Markek védett. Fokozatosan átvette az irányítást a Haladás, jöttek jobbról-balról a beadások, a csákvári védők azonban rendre tisztázni tudtak. Ment előre a Haladás, de az utolsó cseleket, passzokat elhibázták a zöld-fehérek. Beszorult a Csákvár, a vendéggárda szinte ki sem tudott jönni saját térfeléről. A 37. percben Rácz bal oldali beadását Holdampf fejelte kapura nyolc méterről, de Nándori szögletre mentett. A 43. percben Tóth-Gábor indításával Rácz lépett meg a jobb oldalon, de 16 méterről fölé bombázott. GÓÓÓÓÓÓÓÓL! A 45+1. percben Rácz 20 méteres szabadrúgása a felső lécről levágódott, az érkező Tóth-Gábor két méterről a kapuba fejelt (1-0).

A szünetben cserélt a Haladás, Schuszter helyett Farkas állt be. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓL! Az 57. percben Tóth-Gábor kapott labdát, majd egy csel után a kifutó kapus mellett hét méterről a bal sarokba helyezett (2-0). A Csákvár feljebb tolta állásait - a Haladás büntetett. A 66. percben Rácz passzolt a bal oldalon Farkashoz, aki egy csel után éles szögből a hosszú, bal sarokba helyezett (3-0). Belelendült a hazai együttes, sorra vezette támadásait, Tóth-Gábor Kristóf további két gólt is szerezhetett volna, de a kapus mindkétszer bravúrral védett. A 76. percben viszont egy hazai védőn megpattanó labdát Verpecz védett, majd két perc múlva Baracskai lövését is hárította. A vasiak további gólokat is szerezhettek volna - ám Markek eszén ekkor már nem tudtak túljárni. 

A jól játszó szombathelyiek tehát megszerezték idei első NB II-es góljaikat – és első három pontjukat. 
 

További hírek

Megtekintés
Öt gólt vágott a Haladás II.

A Vas vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában a Szombathelyi Haladás II. 5-2-re legyőzte a Rábapatyot.
0 0 0 2024.04.15. 14:10
Megtekintés
Vezetés után vereség a hajrában

A labdarúgó NB II. 28. fordulójában a Szombathelyi Haladás 2-1-re kikapott Szegeden.
0 0 0 2024.04.14. 22:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink