Szombathelyi Haladás


Döntetlen Szolnokon


2020.02.09. 16:00
haladas.hu

A labdarúgó NB II. 23. fordulójában a Haladás gólnélküli döntetlent játszott az előtte egy hellyel álló, rivális Szolnokkal.

Szolnoki MÁV FC–Szombathelyi Haladás 0-0. - Szolnok, 400 néző, NB II-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Szilágyi.
Szolnok: Molnár – Rokszin (Berdó, 90.), Csirmaz, Szabó R., Papp – Kovács O., Albert (Szabó P., 74.), FÖLDI, Vólent (Kurdics, 81.) – Novák, Kotula. Edző: Csábi József.
Szombathelyi Haladás: Verpecz – Schimmer, JAGODICS, Devecseri, Németh Milán – HOLDAMPF, Szekér – Kiss B. (Farkas, 72.), Jancsó (Szalay, 70.), Bosnjak – Tóth-Gábor. Edző: Mátyus János.
Sárga lap: Szekér (35.), Papp (59.), Devecseri (69.), Németh Milán (71.), Szabó R. (75.)

A Haliban Rácz Ferenc lábfejsérülést szenvedett, így nem léphetett pályára. Jó iramban kezdtek a csapatok, de egyik együttes sem tudott mezőnyfölényt kiharcolni. Hullámzott a játék, hol az egyik, hol a másik kapu előtt bukkantak fel az együttesek. Egy-egy veszélyesebb beadáson, elfutáson kívül komolyabb helyzet nem alakult ki. Negyedóra elteltével átvette az irányítást a Haladás.  A 20. percben egy szabadrúgásvariáció után Schimmer jobb oldali beadását Németh Milán hét méterről alig fejelte a kapu fölé. Majd két perccel később a szolnoki védők elpasszoltak egy labdát a tizenhatosuk előterében, végül a kapura forduló Tóth-Gábort üggyel bajjal sikerült szerelniük. Az irammal nem volt, viszont – különösen a támadóharmadban – sok volt a pontatlan átadás. A 42. percben Bosnjak bal oldali beadását Kiss Bence kapta, de a középpályás elöl az ötösön felszabadítottak a hazaiak.

                                Kiss Bence sokat volt játékban. Fotó: Szabó Magdics Gábor

Szünet után is folytatódott a jó iramú, de sok hibával tarkított, meglehetősen alacsony színvonalú játék. Sok volt a kemény összecsapás, nem kímélték egymás a felek – ennek ellenére sportszerű volt a meccs. Helyzet viszont még elvétve sem alakult ki egyik kapu előtt sem. A szombathelyiek irányították a játékot, a szolnokiak a kontráikban bíztak. Mátyus János cserékkel próbált javítani csapata játékán, Szalay mellett Farkas is beállt. Ám hiába támadott a szombathelyi csapat, kapura teljesen veszélytelen volt. A 82. percben viszont Kurdics jobbról, 11 méterről leadott lövése a felső léc széléről pattant az oldalvonalon túlra.
A vasiak tehát a nyitómeccshez hasonlóan ismét 0-0-át játszottak. És az sem változott, hogy elsősorban a támadójátékuk hagyott kívánnivalót maga után. Az eredmény reális.
 

További hírek

Megtekintés
A Szekszárdot fogadja a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 20. fordulójában szombaton 16 órakor a Haladás Sportkomplexumban a Haladás Viktória a Szekszárdi WFC-t fogadja.
0 0 0 2024.04.26. 20:10
Megtekintés
A Mecsekalján a Szombathelyi Haladás

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában vasárnap 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Pécsi MFC vendége lesz.
0 0 0 2024.04.26. 12:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink